Pasta med ovnsbakt brokkoli og mandel-tomattsaus

Pasta med ovnsbakt brokkoli og mandel-tomattsaus

en smakfull oppskrift på pasta med ovnsbakt brokkoli og en kremet tomat- og mandelsaus, perfekt for en sunn og enkel middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1/2 kopp skåldede mandler
  • 3. 1 kopp lett pakket fersk basilikum
  • 4. 1 boks på 28 gram hele San Marzano-tomater
  • 5. 1 hode brokkoli, i buketter og noe stilk, kuttet i 3,8 cm biter
  • 6. Nykvernet pepper
  • 7. 340 gram bucatini eller spaghetti
  • 8. 2 fedd hvitløk
  • 9. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Legg to stykker aluminiumsfolie side om side på et stekebrett. Legg mandlene på den ene folien og brokkolien på den andre. Sett inn i ovnen; stek til mandlene er lett ristet, ca. 7 minutter. Ta ut folien med mandlene. Fortsett å steke brokkolien til den er mør, ca. 7 minutter til. Krydre brokkolien med salt og pepper, og overfør den til en stor bolle.
  2. 22. Kok pastaen i det kokende vannet etter anvisning på pakken. I mellomtiden, pulsér mandlene i en food processor til de er finhakket; med motoren i gang, tilsett hvitløk og kjør til finhakket. Drypp i olivenoljen og kjør til alt er godt blandet. Tilsett basilikum og pulsér til det er jevnt, og overfør deretter til bollen med brokkolien.
  3. 33. Ha tomatene og halvparten av saften (ca. 2,5 dl) i en food processor og pulsér til det er most. Bland tomatene inn i bollen med brokkoliblandingen og rør godt. Tilsett 1 teskje salt og ½ teskje pepper. Sil av pastaen og vend den inn i sausen.
  4. 44. Fotograf: Antonis Achilleos