Pastitsada (Corfu-stil pasta med kalvesaus)
oppskrift på pastitsada, en tradisjonell gresk rett fra korfu med smakfull kalvesaus og pasta. enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2. 900 gram benfri kalveskank, trimmet for fett og kuttet i 2,5 cm store terninger
- 3. 2 store løk, finhakket
- 4. 3 hvitløksfedd, hakket
- 5. Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 6. 1/2 kopp tørr rød- eller hvitvin
- 7. 1 spiseskje hvitvinseddik
- 8. 3 hele nellikspiker
- 9. 1 kanelstang
- 10. 2 laurbærblad
- 11. 900 gram modne tomater, skrellet, frøet ut og finhakket
- 12. 450 gram perciatelli
- 13. 1/2 stang usaltet smør, smeltet
- 14. 1 kopp ferskt revet kefalotyriost
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor emaljert støpejernsgryte, varm opp olivenoljen over middels høy varme, og brun deretter kalven på alle sider, omtrent 6 minutter. Tilsett løken, rør om, reduser varmen til middels lav, dekk til og kok til den er myk, omtrent ytterligere 5 minutter. Tilsett hvitløken og vinen, og krydre med salt og pepper. Rør om, og tilsett deretter eddik, nellik, kanel og laurbærblad. Rør igjen, og tilsett tomatene. Dekk til, reduser varmen til lav, og kok til kalven er veldig mør, omtrent 2 1/2 time. Sausen skal være tykk; reduser den hvis den ikke er det. Fjern og kast laurbærbladene, kanelstangen og nellikene (hvis du finner dem). I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann, salt rikelig og tilsett pastaen. Sil av når den er myk, og hell den over i en dyp serveringsskål eller på et fat. Hell over den smeltede smøret, dryss osten over og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Øs kalvesausen over pastaen og server.