
Spinat-, oliven- og artisjokkdip
oppskrift på en smakfull spinat-, oliven- og artisjokkdip. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2. 225 gram kremost, romtemperert
- 3. 1/2 kopp rømme
- 4. 280 gram frossen spinat, tint og presset tørr
- 5. 1/2 kopp grønne oliven med stein
- 6. Én 400 grams boks med kvartede artisjokkhjerter, drenert
- 7. 1/2 kopp revet mozzarella
- 8. 1/2 kopp revet Pecorino Romano
- 9. 1 kopp revet Parmesan
- 10. 1 hvitløksfedd, hakket
- 11. 1/4 teskje revet muskatnøtt
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. 12 frosne deigkboller, for eksempel Rhodes, tint
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Pensle en grunn, 2-liters ildfast form (runde eller rektangulære) med 1 spiseskje av det smeltede smøret.
- 3I en food processor, bland kremost, rømme, spinat, oliven, artisjokkhjerter, mozzarella, Pecorino og 3/4 kopp av Parmesan. Tilsett deretter hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Kjør kort i food processoren for å grovhakke.
- 4Plasser deigen i baller rundt kanten av den forberedte formen. Fyll midten av formen med dipp, og spre den jevnt. Press eventuelle resterende deigboller inn i toppen av dippen. Pensle deigen med de resterende 2 spiseskjeene av det smeltede smøret, og strø deretter deigen og dippen med den resterende 1/4 koppen Parmesan.
- 5Stek til dippen bobler og rundstykkene er gylne og gjennomstekte, ca. 20 minutter.