
Lava-krabbepreparat med honning-chipotle-lime-saus og mango-jicamasalsa
oppskrift på lava rock shrimps servert med søt og krydret honning chipotle lime saus og frisk mango jicama salsa. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp barbecue-saus
- 2. 1/4 kopp honning
- 3. 1/4 kopp limesaft (omtrent 1 1/2 lime)
- 4. 1/4 kopp rapsolje
- 5. 2 teskjeer Dijon-sennep
- 6. En klype chiliflak
- 7. En klype chilipulver
- 8. En klype cayennepepper
- 9. 4 chipotler i adobo
- 10. 3/4 kopp hvetemel
- 11. 1 teskje kosher-salt
- 12. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 1/4 teskje cayennepepper
- 14. 1/4 teskje chilipulver
- 15. 340 gram rock shrimp (omtrent 1 1/2 kopper)
- 16. Rapsolje til steking
- 17. 1 kopp kokede risnudler, valgfritt, til pynt
- 18. 6 limehjul, valgfritt, til pynt
- 19. 4 spiseskjeer mangojicamasalsa, oppskrift følger
- 20. En klype chiliflak, valgfritt, til pynt
- 21. Lotus-chips, valgfritt, til pynt
- 22. 2 limebåter, til servering
- 23. 1 kopp jicama, i terninger på 3 mm
- 24. 1 kopp moden mango, i terninger på 3 mm
- 25. 1/4 kopp finhakket rødløk
- 26. 2 teskjeer finhakket jalapeño
- 27. 1 spiseskje hakket frisk koriander
- 28. 1 spiseskje søt chilisaus
- 29. 1/4 teskje havsalt
Fremgangsmåte
- 11. For honning-chipotle-lime-sausen: I en food processor, kjør alle ingrediensene til de er godt blandet, og hell deretter over i en kjele for å varme opp over middels varme.
- 22. For reken: Mens sausen reduseres, bland melet med salt, pepper, cayenne og chilipulver, og rør godt. Tilsett rekene i porsjoner i melet og vend forsiktig slik at de blir jevnt dekket.
- 33. Forvarm et par centimeter rapsolje til 175 grader Celsius i en dyp stekepanne, og legg i rekene. Stek til de er gyllenbrune, og snu dem etter behov, i 3 til 4 minutter. Arbeid i porsjoner for å unngå overfylling. Ta opp rekene med en hullsleiv og la dem renne av på et fat med papirhåndkle.
- 44. Fordel risnudlene i bunnen av to martiniglass. Topp nudlene med tre limehjul i hver, og sett til side til servering.
- 55. Tilsett rekene i den reduserte sausen og vend forsiktig slik at de blir jevnt dekket. Ta rekene opp med en hullsleiv eller tang og legg dem i de forberedte martiniglassene. Pynt med mangojicama-salsa, chili-tråder, lotus chips og en limebåt, hvis ønskelig. Server umiddelbart.
- 66. Vend forsiktig jicama, mango, løk og jalapeño i en bolle med de resterende ingrediensene, og sett i kjøleskapet i 20 til 30 minutter.