
Fullkornsrotini med ost og makaroni
oppskrift på fullkorns rotini mac and cheese, en sunn og smakfull rett for hele familien. enkel å lage og perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund fullkorn rotini
- 4 spiseskjeer smør
- 1 til 2 spiseskjeer finhakket løk
- 2 spiseskjeer hvetemel
- En klype malt svart pepper
- 2 kopper melk
- 1/2 kopp revet Muensterost
- 1/2 kopp revet Cheddarost
- 1/2 kopp babyspinat
- 2 teskjeer olje, fra marinerte soltørkede tomater
- 8 soltørkede tomater, hakket
- 1 1/2 kopper brødsmuler (anbefalt: Panko)
- 1 spiseskje røkt paprika
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en stor kjele med kokende, saltet vann, tilsett rotini og kok i 6 til 8 minutter til det er mørt. Sil av vannet og sett til side.
- 3I en sauskje over middels høy varme, smelt 2 spiseskjeer smør og tilsett løk. Tilsett mel og pepper, og rør til blandingen er jevn og danner en roux. Visp inn melk, og sørg for å blande godt med rouxen. La det småkoke på lav varme og la det tykne, ca. 5 minutter. Når sausen har tyknet, visp inn ostene. Tilsett pastaen og bland godt slik at pastaen er godt dekket av sausen. Vend inn spinat, oljen fra soltørkede tomater og soltørkede tomater.
- 4I en liten kjele, smelt de resterende 2 spiseskjeene smør over middels varme. Når smøret er smeltet, slå av varmen og tilsett brødsmuler og paprika. Bland godt.
- 5Hell rotinin i en ildfast form som er stor nok til å romme pastaen. Strø over brødsmulene og sett i ovnen i 15 til 18 minutter, eller til det er gyllent og boblende.