
Julas småkaker
oppskrift på santa's christmas cookies - perfekte julekaker for å spre julestemning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1/4 teskje bakepulver
- 4. 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
- 5. 1 1/2 kopper sukker
- 6. 2 store egg
- 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 8. Gelé-gelefarge, valgfritt
- 9. Royal icing, oppskrift følger
- 10. Spiselige dekorasjoner, som strøssel eller godteriballer, valgfritt
- 11. 1/4 kopp marengpowder
- 12. 8 kopper siktet melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en spruteflaske for enkel dekorering.
- 3I en stor bolle, bruk en visp til å blande mel, salt og bakepulver.
- 4I bolen på en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og sukker sammen på middels hastighet til det er lyst og luftig, 3 til 5 minutter.
- 5Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, og pisk til det er helt blandet.
- 6Reduser hastigheten på maskinen til lav, og tilsett melet litt etter litt, ca. 1/2 kopp om gangen, til det er ferdig, og bland til det akkurat er kombinert.
- 7Form deigen til to flate skiver og pakk dem inn i plastfolie.
- 8Sett i kjøleskapet til de er litt faste, ca. 1 time, eller over natten.
- 9Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 10Legg to bakeplater med bakepapir, eller spray dem med bakefett.
- 11Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate, og bruk kjekseutstikkere til å stikke ut former, og overfør dem til de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom.
- 12Sett de utstikkede småkakene i kjøleskapet i ca. 15 minutter før baking, for å få en mer presis form.
- 13Stek til de akkurat begynner å bli sprø og gylne rundt kantene, ca. 15 minutter.
- 14Flytt småkakene over på en rist og la dem avkjøle helt.
- 15Bruk konditorfarge til å farge Royal Icing i ulike farger.
- 16For å dekorere, dekk småkakene med Royal Icing, og dryss på dekorasjoner mens icingen fortsatt er våt.
- 17La icingen sette seg helt.
- 18Tilsett marengspulver i 1/2 kopp vann i en bolle på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, og pisk i ca. 30 sekunder.
- 19Tilsett gradvis melis, og fortsett å piske til det dannes medium stive topper.
- 20Hvis icingen er for tykk, tilsett vann, en spiseskje om gangen.
- 21Hold dekket til den skal brukes.
- 22Overfør icingen til en spruteflaske for enklere dekorering.