Julas småkaker

Julas småkaker

oppskrift på santa's christmas cookies - perfekte julekaker for å spre julestemning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1/4 teskje bakepulver
  • 4. 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
  • 5. 1 1/2 kopper sukker
  • 6. 2 store egg
  • 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. Gelé-gelefarge, valgfritt
  • 9. Royal icing, oppskrift følger
  • 10. Spiselige dekorasjoner, som strøssel eller godteriballer, valgfritt
  • 11. 1/4 kopp marengpowder
  • 12. 8 kopper siktet melis

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en spruteflaske for enkel dekorering.
  3. 3I en stor bolle, bruk en visp til å blande mel, salt og bakepulver.
  4. 4I bolen på en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker, pisk smør og sukker sammen på middels hastighet til det er lyst og luftig, 3 til 5 minutter.
  5. 5Tilsett eggene og vaniljeekstrakt, og pisk til det er helt blandet.
  6. 6Reduser hastigheten på maskinen til lav, og tilsett melet litt etter litt, ca. 1/2 kopp om gangen, til det er ferdig, og bland til det akkurat er kombinert.
  7. 7Form deigen til to flate skiver og pakk dem inn i plastfolie.
  8. 8Sett i kjøleskapet til de er litt faste, ca. 1 time, eller over natten.
  9. 9Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  10. 10Legg to bakeplater med bakepapir, eller spray dem med bakefett.
  11. 11Kjevle ut deigen på en melet arbeidsflate, og bruk kjekseutstikkere til å stikke ut former, og overfør dem til de forberedte bakeplatene, med ca. 5 cm mellomrom.
  12. 12Sett de utstikkede småkakene i kjøleskapet i ca. 15 minutter før baking, for å få en mer presis form.
  13. 13Stek til de akkurat begynner å bli sprø og gylne rundt kantene, ca. 15 minutter.
  14. 14Flytt småkakene over på en rist og la dem avkjøle helt.
  15. 15Bruk konditorfarge til å farge Royal Icing i ulike farger.
  16. 16For å dekorere, dekk småkakene med Royal Icing, og dryss på dekorasjoner mens icingen fortsatt er våt.
  17. 17La icingen sette seg helt.
  18. 18Tilsett marengspulver i 1/2 kopp vann i en bolle på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, og pisk i ca. 30 sekunder.
  19. 19Tilsett gradvis melis, og fortsett å piske til det dannes medium stive topper.
  20. 20Hvis icingen er for tykk, tilsett vann, en spiseskje om gangen.
  21. 21Hold dekket til den skal brukes.
  22. 22Overfør icingen til en spruteflaske for enklere dekorering.