Risotto med svarte øyne-bønner, bacon og sørlige grønnsaker

Risotto med svarte øyne-bønner, bacon og sørlige grønnsaker

oppskrift på kremet black-eyed pea risotto med sprøstekt bacon og smakfulle sørstatsgrønnsaker, perfekt for en mettende og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser tørkede svarte øye-erter, bløtlagt og kokt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 kopp gul løk, hakket
  • 2 selleristilker, hakket
  • 1 spiseskje fersk jalapeño, frøet og hakket
  • 1 teskje fersk serranos chili, frøet og hakket
  • 1 teskje finhakket hvitløk
  • 2 kopper Arborio-ris
  • 2 liter kyllingkraft, varm
  • 2 spiseskjeer smør, til å avslutte med
  • 3 spiseskjeer ferskt revet Parmesan
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 6 skiver bacon, kokt og skåret i 1/2-tommers biter, sett til side 2 spiseskjeer baconfett
  • 3 kopper grønnkål (ca. 1 bunt), vasket og skåret i tvers i 3/4-tommers bånd
  • 3 kopper collard greens (ca. 1 bunt), vasket og skåret i tvers i 3/4-tommers bånd
  • 4 spiseskjeer rødvinseddik, pluss 1 spiseskje til "dressing"
  • 1 teskje sitronzest
  • 2 spiseskjeer god kvalitet extra virgin olivenolje til "dressing"
  • 1 spiseskje Parmesan
  • Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg erter i en kjele og tilsett nok kaldt vann til å dekke bønnene. La dem ligge i bløt i én time. Kok opp, senk varmen og la det småkoke til ertene er helt møre, omtrent én time.
  2. 2I en stor støpejernspanne, varm opp olivenolje og 1 spiseskje smør. Tilsett løk, selleri og paprika. Når grønnsakene er gjennomsiktige og begynner å karamellisere, tilsett finhakket hvitløk og stek kort. Tilsett ris og stek under omrøring i 2 minutter, slik at kjernene blir dekket av oljen. Begynn sakte å tilsette den varme kyllingkraften, én kopp om gangen, mens du rører kontinuerlig på middels lav varme. Fortsett denne prosessen til det er igjen omtrent én kopp kyllingkraft, og sjekk konsistensen på risen. Den skal være kremete med en liten motstand mot kornet. Slå av varmen, sil godt av ertene, og vend dem forsiktig inn i risottoen sammen med de to spiseskjeene smør, parmesan, salt og pepper etter smak. Hvis risottoen er for tykk, rør forsiktig inn resten av kyllingkraften til ønsket konsistens er oppnådd.
  3. 3Varm opp den reserverte baconfettet i en stekepanne, rør inn grønnsakene og la dem visne. Når de nesten er helt visne, tilsett 4 spiseskjeer eddik. Når grønnsakene er ferdig visne, tilsett bacon, finrevet sitrusskall, salt og pepper etter smak.
  4. 4Anrett risottoen på serveringsfat, og topp med de sydlige grønnsakene. Dress med den reserverte spiseskjeen eddik og ekstra-virgin olivenolje. Pynt med et dryss parmesan.