
Grillkjøttburger med ost
Lær hvordan du lager deilige barbecue cheeseburgers perfekt for sommeren. En enkel oppskrift på saftige burgere med smakfull bbq-saus og smeltet ost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. For barbecuesausen:
- 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3. 1 rød løk, hakket
- 4. 2 fedd hvitløk, hakket
- 5. 1 ½ spiseskje chili pulver
- 6. ¾ kopp ketchup
- 7. ¼ kopp aprikosmarmelade
- 8. 3 spiseskjeer gul sennep
- 9. 3 spiseskjeer eplesidereddik
- 10. 1 spiseskje soyasaus
- 11. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 12. Til burgerne:
- 13. 2 ½ pund karbonadedeig av storfe (chuck)
- 14. Koshersalt og nykvernet pepper
- 15. 1 rød løk, skåret i ringer
- 16. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 17. 6 skiver monterey jack- eller pepper jack-ost
- 18. 6 sesamfrø-brødskiver, delt
- 19. 2 avokadoer, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Lag barbecuesausen: Varm opp vegetabilsk olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, rørende, til det er mykt, ca. 4 minutter. Tilsett chilipulver og kok, rørende, til det er lett ristet, ca. 1 minutt. Rør inn ketchup, syltetøy, sennep, eddik, soyasaus, Worcestershire-saus og ½ kopp vann. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 10 minutter. Overfør til en blender og kjør til glatt puré; la det avkjøle til romtemperatur.
- 22. Lag burgerne: Bland karbonadedeigen og 3 spiseskjeer av den ferdige barbecuesausen i en bolle; bland med hendene til det akkurat er kombinert. Form kjøttet til seks 1,5 cm tykke burgere; krydre begge sider med salt og pepper.
- 33. Forvarm en grill til middels varme. Vend løken med 1 spiseskje av barbecuesausen og vegetabilsk olje. Grill (bruk en grillkurv hvis du har), snu av og til, til den er lett forkullet, ca. 8 minutter.
- 44. Overfør ½ kopp av den resterende barbecuesausen til en egen bolle til pensling. Øk grillens temperatur til middels høy og grill burgerne, pensle med barbecuesausen og snu av og til, ca. 8 minutter for medium rare; legg på osten de siste minuttet og dekk til for å smelte. Rist brødene på grillen. Server burgerne i brødene; topp med den grillede løken, avokadoskiver og mer barbecuesaus.
- 55. Fotograf: Anna Williams