Ristet hvitløk

Ristet hvitløk

oppskrift på roasted garlic, perfekt som tilbehør eller smakstilsetning i dine retter. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 store hvitløksfedd
  • 2. 1/2 teskje ekstra virgin olivenolje
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. Flere kverninger nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader. Skjær av 2,5 cm fra den spisse enden av hvitløken for å eksponere en liten del av hver fedd. Plasser hvitløkshodene i midten av et stykke aluminiumsfolie, med snittflaten opp. Drypp noen dråper vann over, hell over litt olivenolje, og strø på salt og pepper. Dra hjørnene av folien opp for å lukke og fold over for å forsegle. Legg pakken i ovnen og stek i 50 til 60 minutter, til hvitløksfeddene er myke og gyldne. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Klem ut hvitløksmassen ved å presse hodet i to over en bolle. Bruk den på brød, som base for dip eller dressing.