Egge-droppsuppe

Egge-droppsuppe

Lær hvordan du lager egg drop soup med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller lett måltid, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 4 shiitakesopp, skivet
  • 3 modne heirloom-tomater, kjernet og hakket
  • 2 egg, lett pisket
  • 1 spiseskje lys soyasaus
  • Havsalt og nykvernet hvit pepper
  • 1 spiseskje maisstivelse blandet med 2 spiseskjeer kaldt vann
  • 1 teskje ristet sesamolje
  • 1 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp grønnsaksbuljongen og 2 kopper vann i en wok eller kjele, og la det småkoke i ett minutt. Tilsett sopp og tomater, og kok i 2 minutter.
  2. 2Hell sakte inn de piskede eggene og rør forsiktig for å lage et nettaktig mønster. Krydre suppen med lys soyasaus, salt og hvit pepper. La den småkoke i ytterligere ett minutt, og tilsett maisstivelse og vann blandet ut i vann. Kok opp suppen igjen til den har tyknet litt, ca. ett minutt til. Avslutt med å tilsette ristet sesamolje og pynt med skivede vårløk. Server umiddelbart.