Sauterte små artisjokker

Sauterte små artisjokker

Lær hvordan du lager deilige sauteed baby artichokes. Perfekt forrett som er enkel å lage og full av smak. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 18 baby artiskokker (ca. 1,1 kg)
  • 1 sitron, saftet
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 middels hvitløksfedd, finhakket og knust til en pasta
  • 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
  • Grovt salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en skarp skrellekniv og fjern det ytterste laget av blader fra hver artisjokk. Trim stilkene og kutt av den øverste halvdelen av hver artisjokk. Når du gjør dette, legg dem i en mellomstor bolle, tilsett sitronsaft og vend dem forsiktig slik at de blir dekket.
  2. 2Overfør artisjokkene til en mellomstor, ikke-reaktiv kjele. Tilsett nok kaldt vann til å dekke artisjokkene med omtrent 2,5 cm. Bruk en liten varmebestandig tallerken for å legge vekter på artisjokkene, slik at de holdes under vann. Kok opp og la det småkoke over høy varme. Skru ned varmen og la dem småkoke til de er møre når du stikker med en gaffel, ca. 15 minutter. Overfør dem til en sil for å renne av.
  3. 3Del artisjokkene i to på langs. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Legg artisjokkene i ett lag og stek til de er varme, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og persille. Stek, rør av og til, i 1 minutt til. Krydre med salt og pepper. Server umiddelbart.