Brennende store risnudler med storfekjøtt
oppskrift på blazing big rice noodles med biff – en smakfull og rask rett som passer til hverdags. lær hvordan du lager denne asiatiske favoritten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 unser flankestek, tynne skiver
- 1 ½ teskje mørk soyasaus
- 1 teskje maisstivelse
- ½ teskje sesamolje pluss noen dråper til å dryppe over
- ½ kopp fersk kyllingkraft
- 2 spiseskjeer østerssaus
- 1 ½ spiseskjeer lys soyasaus
- 2 teskjeer rødvinseddik
- 1 teskje mørk soyasaus
- 1 ½ teskje sukker
- Omtrent 1 kopp peanøtt- eller vegetabilsk olje
- 400 gram ferske "store risnudler", skåret i 2 cm brede biter
- 8 jalapeñopepper i skiver
- 1 ½ teskje kinesiske saltede svarte bønner
- 2 teskjeer hakket fersk ingefær
- 2 teskjeer hakket fersk hvitløk
- 3 spiseskjeer tynne strimler av rød paprika eller fersk chili
- 3 vårløk, kuttet i 5 cm lange biter
- 5 unser babyboksøyt, delt i fire på langs
- ¼ kopp skivede vårløksgrønne
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Bland storfe med soyasaus, salt, maisstivelse og 1/2 teskje sesamolje, og sett til side.
- 2Bland 1/4 kopp av buljongen, østerssaus, lys soyasaus, eddik, mørk soyasaus og sukker; sett til side.
- 3Varm opp omtrent en kopp olje i en wok eller stekepanne, og når oljen er varm, men ikke røykende, tilsett storfe og kok under omrøring til kjøttet begynner å skifte farge (det skal være rosa). Ta opp med en hullsleiv for å renne av. Fjern oljen fra pannen og sett til side.
- 4Varm opp en wok eller stekepanne til den er varm, tilsett 4 spiseskjeer av den reserverte oljen, og sving oljen rundt i pannen. Når den er varm, tilsett nudlene, fordel dem jevnt over bunnen av pannen, og la koke i 2 til 3 minutter, til de er lett brune. Snu nudlene og la koke i ytterligere 1 til 1 1/2 minutt.
- 5Skyv nudlene til siden, og tilsett jalapeños, svarte bønner, ingefær og hvitløk. Rør kort, og vend deretter inn i nudlene. Når det begynner å dufte, tilsett rød paprika, vårløk og bok choy, og fortsett å vende. Tilsett østerssausblandingen og vend godt slik at det dekker. Legg tilbake storfe og rør kort. Tilsett resten av buljongen og fortsett å røre og koke til mesteparten av væsken har fordampet. Ta opp på en tallerken og server med et dryss av hakket vårløk, sesamolje og svart pepper.
- 6Fotografert av Zeva Oelbaum