Brennende store risnudler med storfekjøtt

Brennende store risnudler med storfekjøtt

oppskrift på blazing big rice noodles med biff – en smakfull og rask rett som passer til hverdags. lær hvordan du lager denne asiatiske favoritten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 unser flankestek, tynne skiver
  • 1 ½ teskje mørk soyasaus
  • 1 teskje maisstivelse
  • ½ teskje sesamolje pluss noen dråper til å dryppe over
  • ½ kopp fersk kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer østerssaus
  • 1 ½ spiseskjeer lys soyasaus
  • 2 teskjeer rødvinseddik
  • 1 teskje mørk soyasaus
  • 1 ½ teskje sukker
  • Omtrent 1 kopp peanøtt- eller vegetabilsk olje
  • 400 gram ferske "store risnudler", skåret i 2 cm brede biter
  • 8 jalapeñopepper i skiver
  • 1 ½ teskje kinesiske saltede svarte bønner
  • 2 teskjeer hakket fersk ingefær
  • 2 teskjeer hakket fersk hvitløk
  • 3 spiseskjeer tynne strimler av rød paprika eller fersk chili
  • 3 vårløk, kuttet i 5 cm lange biter
  • 5 unser babyboksøyt, delt i fire på langs
  • ¼ kopp skivede vårløksgrønne
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland storfe med soyasaus, salt, maisstivelse og 1/2 teskje sesamolje, og sett til side.
  2. 2Bland 1/4 kopp av buljongen, østerssaus, lys soyasaus, eddik, mørk soyasaus og sukker; sett til side.
  3. 3Varm opp omtrent en kopp olje i en wok eller stekepanne, og når oljen er varm, men ikke røykende, tilsett storfe og kok under omrøring til kjøttet begynner å skifte farge (det skal være rosa). Ta opp med en hullsleiv for å renne av. Fjern oljen fra pannen og sett til side.
  4. 4Varm opp en wok eller stekepanne til den er varm, tilsett 4 spiseskjeer av den reserverte oljen, og sving oljen rundt i pannen. Når den er varm, tilsett nudlene, fordel dem jevnt over bunnen av pannen, og la koke i 2 til 3 minutter, til de er lett brune. Snu nudlene og la koke i ytterligere 1 til 1 1/2 minutt.
  5. 5Skyv nudlene til siden, og tilsett jalapeños, svarte bønner, ingefær og hvitløk. Rør kort, og vend deretter inn i nudlene. Når det begynner å dufte, tilsett rød paprika, vårløk og bok choy, og fortsett å vende. Tilsett østerssausblandingen og vend godt slik at det dekker. Legg tilbake storfe og rør kort. Tilsett resten av buljongen og fortsett å røre og koke til mesteparten av væsken har fordampet. Ta opp på en tallerken og server med et dryss av hakket vårløk, sesamolje og svart pepper.
  6. 6Fotografert av Zeva Oelbaum