Karrert kyllingsatay med fersk mynte- og soyavinaigrette

Karrert kyllingsatay med fersk mynte- og soyavinaigrette

oppskrift på krydret kyllingsatay servert med frisk mynte-soy vinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid for smakfulle øyeblikk

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 24 bambus- eller trepinner (6 tommer)
  • 2 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdeler
  • 1 ½ teskje karri pulver
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • ½ teskje kosher salt
  • ½ teskje malt spisskummen
  • 2 spiseskje peanøttolje eller vegetabilsk olje
  • 2 store eggeplommer, pisket*
  • ¼ kopp risvinseddik
  • 2 spiseskje finhakkede ferske mynteblader
  • 1 spiseskje soyasaus
  • ½ teskje malt koriander
  • ½ kopp vanlig eller ristet peanøttolje
  • ¼ teskje salt
  • ¼ teskje nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg bambus- eller trepinner i vann i 30 til 60 minutter.
  2. 2Med en skarp kniv, kutt hver kyllingbryst i lengderetningen i 12 lange, tynne strimler. Tre en strimmel på hver av pinnene, og vev pinnen frem og tilbake langs hver kyllingstrimmel. Legg dem på et stort fat eller en bakeplate.
  3. 3For å lage marinaden, bland curry pulver, pepper, salt og spisskummen i en liten bolle. Skje oljen over kyllingstrimlene, vend dem slik at de blir jevnt dekket, og strø deretter de tørre krydderne jevnt over dem på begge sider. Dekk fatet eller bakeplaten med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 1 time eller lenger.
  4. 4For å lage myntesoy-vinaigretten, i en food processor med stålklinge eller en blender, kombiner eggeplommer, eddik, mynte, soyasaus og koriander. Mens maskinen går, hell sakte i oljen og kjør videre til dressingen er glatt. Overfør dressingen til en bolle, smak til med salt og pepper, dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres.
  5. 5Forvarm en innendørs grill med hengsler eller en paninigrill, i henhold til produsentens instruksjoner, eller forvarm en grill, utendørs grill eller en stekeplate. Grill pinnene, i porsjoner om nødvendig, til de er gjennomstekte og har fått fin farge, ca. 2 minutter totalt på en grill med hengsler eller paninigrill, eller 2 minutter per side i ovnens grillelement, på en grillpanne eller utendørs grill. Hvis du bruker en innendørs grill, pass på at pinnene ikke hindrer at grillen eller paninigrillen lukker seg ordentlig.
  6. 6Server pinnene umiddelbart, gjerne med vinaigretten ved siden av, slik at gjestene kan helle den over sine egne pinner eller bruke den som dip.