Croque Monsieur
Lær hvordan du lager den perfekte croque monsieur, en deilig fransk smørbrød med ost og skinke. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper revet Gruyère- eller sveitsisk ost
- 1/2 kopp majones
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 spiseskje ferdig horseradish
- 6 skiver Pullman-brød eller annet høykvalitets hvitt brød
- 9 til 12 skiver skinke
- 2 tomater, tynne skiver
- Smør, etter behov
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle blander du den revne osten, majonesen, Dijon-sennepen og horseradsen. Legg et rikelig lag av osten på den ene siden av hver av de 6 brødskivene. Legg skinke og tomatskiver på 3 av brødskivene med ost, og legg deretter de resterende 3 skivene med ost oppå for å lage smørbrød. Smelt smør i en stor stekepanne over lav til middels varme. Legg smørbrødene i den smeltede smøren og la dem få en langsom, gyllen farge på begge sider mens osten smelter inni. Fjern skorpe fra smørbrødene og skjær dem deretter på tvers i 8 hors d'oeuvre-størrelser. Server varme.




