Croque Monsieur

Croque Monsieur

Lær hvordan du lager den perfekte croque monsieur, en deilig fransk smørbrød med ost og skinke. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper revet Gruyère- eller sveitsisk ost
  • 1/2 kopp majones
  • 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje ferdig horseradish
  • 6 skiver Pullman-brød eller annet høykvalitets hvitt brød
  • 9 til 12 skiver skinke
  • 2 tomater, tynne skiver
  • Smør, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle blander du den revne osten, majonesen, Dijon-sennepen og horseradsen. Legg et rikelig lag av osten på den ene siden av hver av de 6 brødskivene. Legg skinke og tomatskiver på 3 av brødskivene med ost, og legg deretter de resterende 3 skivene med ost oppå for å lage smørbrød. Smelt smør i en stor stekepanne over lav til middels varme. Legg smørbrødene i den smeltede smøren og la dem få en langsom, gyllen farge på begge sider mens osten smelter inni. Fjern skorpe fra smørbrødene og skjær dem deretter på tvers i 8 hors d'oeuvre-størrelser. Server varme.