Kremet spinat- og sopplasagne

Kremet spinat- og sopplasagne

oppskrift på kremet spinat og sopplasagne, perfekt som hovedrett for en smakfull middag. enkel å lage og full av deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør uten salt, romtemperert, til smøring av ildfastformen
  • Allsidig mel, til utbaking
  • 3 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 340 g cremini-sopp, renset og delt i fire
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 ts kosher-salt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 dl kremfløte, romtemperert
  • 1 ¾ dl helmelk, romtemperert
  • 1/3 dl hvetemel
  • 2 dl revet Pecorino Romano
  • 2 dl revet mozzarella
  • To poser à 140 g med babyspinat, grovhakket
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum, pakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 oppskrift fersk pasta, se oppskrift nedenfor, eller ni ferske lasagneplater på 8 x 5 tommer
  • 1 ½ dl revet mozzarella
  • Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
  • 2 dl kakehvetemel
  • 1 dl allsidig mel, pluss ekstra til utbaking
  • 4 store eggeplommer, romtemperert
  • 1/8 ts kosher-salt
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 33 cm glass- eller keramikkbakeform. Sett til side.
  2. 2For grønnsakene: I en stor non-stick stekepanne, varm opp oljen på høy varme. Tilsett sopp, løk, salt og pepper. Kok, rør jevnlig, til løken er myk og alt væske fra soppen har fordampet, ca. 20 minutter.
  3. 3For sausen: I en tykkbunnet kjele på 5 liter, kok opp fløte, melk og mel under konstant visping i 3 minutter. Skru ned varmen. Tilsett pecorino og mozzarella. Visp til ostene har smeltet og sausen er jevn. Ta kjelen av varmen og rør inn spinat, basilikum, hvitløk, salt og pepper.
  4. 4Bland soppsausen inn i sausen og rør godt. La det avkjøle litt.
  5. 5Del fersk pastadeig i fire deler og trykk dem flate. Kjør hver del flere ganger gjennom en pastamaskin, juster innstillingene hver gang til pastaen er ca. 1/16 tomme tykk. Kutt pastaen i seks rektangler på 12 x 4 tommer (sett til side eventuelle rester til en annen bruk). Alternativt kan deigen kjevles ut for hånd. Del deigen i fire deler og bruk en kjevle til å rulle ut deigen til ca. 1/8 til 1/16 tomme tykk.
  6. 6Fordel 1 kopp saus i bunnen av den forberedte formen. Legg to pastablad i ett lag oppå. Fordel 2 kopper saus over pastabladene. Gjenta lagene med resten av pastaen og sausen, og avslutt med saus. Strø over mozzarella. Drypp med olivenolje og stek til fyllet bobler og toppen er gyllen, ca. 30–35 minutter. La avkjøle i 20 minutter. Skjær i firkanter og server.
  7. 7Ha mel, hvetemel, eggeplommer og salt i en food processor. Puls til det er godt blandet. Mens maskinen går, tilsett gradvis olje og deretter 1/3 til 1/2 kopp vann til deigen samler seg (deigen skal klebe sammen når du klemmer den mellom fingrene). Tilsett mer vann, én teskje om gangen, hvis deigen er for tørr.
  8. 8Legg deigen på en lett melet overflate. Samle den til en ball og kna i 5–8 minutter til deigen er glatt. Dekk med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.