Gullkake med potte

Gullkake med potte

oppdag hvordan du lager en fantastisk pot of gold kake med denne enkle oppskriften. perfekt for festlige anledninger og barnas bursdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Non-stick spray til koking
  • 2 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 1 1/2 stykker usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/3 kopper sukker
  • 4 store eggeplommer, romtemperert (eggehvitene brukes til glasuren)
  • 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/3 kopper helmelk
  • 4 store eggehviter, romtemperert
  • 2/3 kopp sukker
  • 1/3 kopp gyldensirup eller honning
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 2 stykker pluss 6 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter og lett myknet
  • 1 til 1 1/2 kopper gyldne M&M's
  • 1 liten beholder spiselig gullglitter (finnes på hobbybutikker eller på nettet)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 20 cm runde kakeformer med matlagingsspray; kle bunnene med bakepapir. Spray bakepapiret med matlagingsspray og strø mel på bunnen og sidene av hver form, og rist av overflødig mel. Sikt melet, bakepulveret og saltet i en middels stor bolle; sett til side.
  2. 2Pisk smør og sukker i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Senk hastigheten til lav; tilsett eggeplommene én etter én, og sørg for at hver er godt innarbeidet før neste tilsettes. Pisk inn vaniljen. Bland melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, og vend forsiktig inn i røren til den akkurat er blandet. (Det er helt i orden om røren ser litt skilt ut.) Øk hastigheten til middels og pisk i ytterligere ett minutt.
  3. 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek, og vipp formene halvveis gjennom steketiden, til toppene er gyldne og gir etter når du lett presser på dem, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle i formene i 15 minutter, før du går rundt kantene med en kniv for å løsne dem. Vend kaken ut av formene og la den avkjøle helt på en rist; fjern bakepapiret.
  4. 4Lag glasuren: Kok opp noen centimeter vann i en middels stor kjele over middels varme. Pisk eggehvitene, sukkeret og gullsirupen i en bolle som passer over kjelen. Sett bollen over kjelen og kok, mens du pisker, til sukkeret er oppløst, eggehvitene er skummende og blandingen er varm, ca. 5 minutter. Flytt bollen til mikseren og pisk med visp på middels-høy hastighet til stive, blanke topper dannes. Bytt til flatpiskeren. Pisk inn vaniljen, og tilsett smøret litt etter litt, og pisk til glatt. (Det er helt i orden om glasuren ser skilt ut; fortsett å piske.)
  5. 5Skjær ut et hull på 9 cm i midten av ett av kakebunnene med en liten kniv; sett kaken og utklippet til side. Marker en sirkel på 9 cm i midten av den andre kaken, og skrap ut midten uten å gå helt til bunnen. Overfør forsiktig kaken til et serveringsfat. Smør toppen av den utskårne kaken (men ikke innsiden av hullet) med 1 kopp glasur. Legg den andre kakebunnen oppå, og hell M&M-ene i hullet. Skjær av den øverste 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) av utklippet for å lage en tynn runding; plasser den oppå godteriene som lokk.
  6. 6Pynt toppen og sidene av kaken med resten av glasuren. Sett i kjøleskapet til den er akkurat fast, ca. 20 minutter. Dypp en liten tørr børste i glanspulver; tap forsiktig og børst over hele kaken.