Gullkake med potte
oppdag hvordan du lager en fantastisk pot of gold kake med denne enkle oppskriften. perfekt for festlige anledninger og barnas bursdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Non-stick spray til koking
- 2 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 spiseskje bakepulver
- 3/4 teskje salt
- 1 1/2 stykker usaltet smør, romtemperert
- 1 1/3 kopper sukker
- 4 store eggeplommer, romtemperert (eggehvitene brukes til glasuren)
- 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 1 1/3 kopper helmelk
- 4 store eggehviter, romtemperert
- 2/3 kopp sukker
- 1/3 kopp gyldensirup eller honning
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2 stykker pluss 6 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter og lett myknet
- 1 til 1 1/2 kopper gyldne M&M's
- 1 liten beholder spiselig gullglitter (finnes på hobbybutikker eller på nettet)
Fremgangsmåte
- 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 20 cm runde kakeformer med matlagingsspray; kle bunnene med bakepapir. Spray bakepapiret med matlagingsspray og strø mel på bunnen og sidene av hver form, og rist av overflødig mel. Sikt melet, bakepulveret og saltet i en middels stor bolle; sett til side.
- 2Pisk smør og sukker i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 5 minutter. Senk hastigheten til lav; tilsett eggeplommene én etter én, og sørg for at hver er godt innarbeidet før neste tilsettes. Pisk inn vaniljen. Bland melet i tre omganger, vekselvis med melken i to omganger, og vend forsiktig inn i røren til den akkurat er blandet. (Det er helt i orden om røren ser litt skilt ut.) Øk hastigheten til middels og pisk i ytterligere ett minutt.
- 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek, og vipp formene halvveis gjennom steketiden, til toppene er gyldne og gir etter når du lett presser på dem, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle i formene i 15 minutter, før du går rundt kantene med en kniv for å løsne dem. Vend kaken ut av formene og la den avkjøle helt på en rist; fjern bakepapiret.
- 4Lag glasuren: Kok opp noen centimeter vann i en middels stor kjele over middels varme. Pisk eggehvitene, sukkeret og gullsirupen i en bolle som passer over kjelen. Sett bollen over kjelen og kok, mens du pisker, til sukkeret er oppløst, eggehvitene er skummende og blandingen er varm, ca. 5 minutter. Flytt bollen til mikseren og pisk med visp på middels-høy hastighet til stive, blanke topper dannes. Bytt til flatpiskeren. Pisk inn vaniljen, og tilsett smøret litt etter litt, og pisk til glatt. (Det er helt i orden om glasuren ser skilt ut; fortsett å piske.)
- 5Skjær ut et hull på 9 cm i midten av ett av kakebunnene med en liten kniv; sett kaken og utklippet til side. Marker en sirkel på 9 cm i midten av den andre kaken, og skrap ut midten uten å gå helt til bunnen. Overfør forsiktig kaken til et serveringsfat. Smør toppen av den utskårne kaken (men ikke innsiden av hullet) med 1 kopp glasur. Legg den andre kakebunnen oppå, og hell M&M-ene i hullet. Skjær av den øverste 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) av utklippet for å lage en tynn runding; plasser den oppå godteriene som lokk.
- 6Pynt toppen og sidene av kaken med resten av glasuren. Sett i kjøleskapet til den er akkurat fast, ca. 20 minutter. Dypp en liten tørr børste i glanspulver; tap forsiktig og børst over hele kaken.