Røkt kyllingklubbsmørbrød
oppskrift på en deilig røkt kylling club sandwich. perfekt som lunsj eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 8 tykke skiver kalkunbacon
- 1/4 kopp utstenede Kalamata-oliven
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 teskje ansjospasta
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 til 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1/2 teskje finhakket hvitløk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 tykke skiver av sveitsisk bondebrød
- 2 modne tomater, kjernede og tynne skiver
- Tynne skiver av søt løk
- 225 gram veldig tynne skiver av røkt, skinnfri kyllingbryst
- 1 eller 2 kirby-agurker, utkjernede og tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Begynn å koke baconen slik at den blir sprø. I en blender eller matprosessor, puré oliven, sennep, ansjospasta, olivenolje, eddik og hvitløk; krydre med salt og pepper etter smak og juster mengden eddik for å få riktig syrlighet.
- 2Rist brødet lett. Fjern baconen og legg den på tørkepapir for å renne av.
- 3For å montere, smør hver brødskive med olivenblandingen, kun på den ene siden. Legg litt bacon i bunnen av brødet, deretter topp med tomat- og løkskiver, kylling og agurk; krydre hver lag lett med salt og pepper underveis. Legg på en brødskive med smørsiden ned, og gjenta med resten av fyllet. Avslutt med en tredje brødskive, også med smørsiden ned. Monter den andre sandwichen på samme måte.