Pasta med tomatsaus og kremet saus

Pasta med tomatsaus og kremet saus

Lær hvordan du lager en deilig pasta med tomat- og fløtesaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • To bokser á 15 unser med tomatsaus eller marinara-saus
  • En klype sukker (eller mer etter smak)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 680 gram fettuccine
  • 1 kopp kremfløte
  • Revet Parmesan eller Romano, etter behov
  • Hakket fersk basilikum, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm smør og olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og løk, og la det surre i et minutt eller så. Hell i tomatsausen, tilsett sukker, salt og pepper etter smak, og rør om. La det småkoke på lav varme i 25 til 30 minutter, av og til med å røre.
  3. 3Kok pastaen etter pakkens anvisninger. Sil av vannet, og ta vare på en kopp av pastavannet.
  4. 4Ta sausen av varmen og rør inn fløten. Tilsett ost etter smak, og smak til med krydder. Bland inn pastaen, og tynn ut med litt av pastavannet om nødvendig. Rør inn hakket basilikum og server umiddelbart.