Langtidskokt oksebryst
oppskrift på saftig oksebryst tilberedt i slow cooker. perfekt for langsom matlaging og full av smak. prøv denne enkle og smakfulle retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Én 4-punds førsteutskjæring av brisket, overskudd av fett fjernet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Én 6-unse boks med tomatpuré
- 2 kopper grønnsaksbuljong
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 3 rødløk, delt i fire
- 3 gulrøtter, skrellet og delt i tredjedeler
- 6 hvitløksfedd, knust
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 laurbærblad
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Strø salt og pepper på begge sider av brisketen. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg i brisketen (del den eventuelt i to på langs hvis den er for stor for pannen) og kok til den er brunet på begge sider, ca. 4 til 6 minutter per side. Ta den ut av pannen og sett til side.
- 3Rør inn tomatpuréen i pannen og kok til den er gjennomvarm, ca. 2 minutter. Tilsett sennep og 1 kopp av grønnsaksbuljongen; skrap bunnen av pannen med en tresleiv for å løsne brune biter. Overfør forsiktig væsken til en slow cooker, sammen med løk, gulrøtter og hvitløk. Legg deretter i brisketen, eddik, Worcestershire-saus, laurbærblad og den resterende koppen buljong. Kok på lav varme til brisketen er veldig mør, ca. 8 timer.
- 4Ta brisketen ut av slow cookeren og la den hvile på et fat i 20 minutter. I mellomtiden siler du kokevæsken, krydrer den med salt og pepper, og holder den varm.
- 5Skjær brisketen mot fibrene og server den med sausen.