Hello Fresh Mobile Banner
Langtidskokt oksebryst

Langtidskokt oksebryst

oppskrift på saftig oksebryst tilberedt i slow cooker. perfekt for langsom matlaging og full av smak. prøv denne enkle og smakfulle retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 495 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Én 4-punds førsteutskjæring av brisket, overskudd av fett fjernet
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Én 6-unse boks med tomatpuré
  • 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 3 rødløk, delt i fire
  • 3 gulrøtter, skrellet og delt i tredjedeler
  • 6 hvitløksfedd, knust
  • 2 spiseskjeer eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 2 laurbærblad

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Strø salt og pepper på begge sider av brisketen. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg i brisketen (del den eventuelt i to på langs hvis den er for stor for pannen) og kok til den er brunet på begge sider, ca. 4 til 6 minutter per side. Ta den ut av pannen og sett til side.
  3. 3Rør inn tomatpuréen i pannen og kok til den er gjennomvarm, ca. 2 minutter. Tilsett sennep og 1 kopp av grønnsaksbuljongen; skrap bunnen av pannen med en tresleiv for å løsne brune biter. Overfør forsiktig væsken til en slow cooker, sammen med løk, gulrøtter og hvitløk. Legg deretter i brisketen, eddik, Worcestershire-saus, laurbærblad og den resterende koppen buljong. Kok på lav varme til brisketen er veldig mør, ca. 8 timer.
  4. 4Ta brisketen ut av slow cookeren og la den hvile på et fat i 20 minutter. I mellomtiden siler du kokevæsken, krydrer den med salt og pepper, og holder den varm.
  5. 5Skjær brisketen mot fibrene og server den med sausen.