
Peppys pita brød
lær hvordan du lager myke og gode pita brød hjemme med peppy's oppskrift. perfekt til lunch eller middag, enkelt og raskt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/8 kopper varmt vann (45°C/110°F)
- 2. 3 kopper hvetemel
- 3. 1 teskje salt
- 4. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 5. 1 1/2 teskje hvitt sukker
- 6. 1 1/2 teskje tørrgjær
Fremgangsmåte
- 11. Legg alle ingrediensene i brødformen til brødmaskinen, velg deiginnstillingen og start. Når deigen har hevet lenge nok, vil maskinen pipe.
- 22. Vend deigen ut på en lett melet overflate. Rull forsiktig ut og strekk deigen til en 12 tommer lang remse. Med en skarp kniv deler du deigen i 8 deler. Rull hver del til en glatt ball. Bruk en kjevle og kjevle hver ball ut til en sirkel på 6 til 7 tommer. Sett til side på en lett melet benkeplate. Dekk med et håndkle. La pitabrødene heve i omtrent 30 minutter til de er lett oppblåste.
- 33. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius (500 grader Fahrenheit). Plasser 2 eller 3 pitabrød på en rist av metall. Sett risten direkte på ovnsristen. Stek pitabrødene i 4 til 5 minutter til de er puffet opp og toppene begynner å bli brune. Ta dem ut av ovnen og legg dem umiddelbart i en lukket brødpose av brunt papir eller dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle til de er myke. Når pitabrødene er blitt myke, kan du dele dem i to eller splitte toppen for å lage halve eller hele pitabrød. De kan oppbevares i en plastpose i kjøleskapet i flere dager eller i fryseren i 1 til 2 måneder.