
Hjertevarm grønnsakslasagne
oppskrift på en hearty grønnsakslasagne som er perfekt for hele familien. enkel å lage, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke lasagnenudler (16 unser)
- 1 pund ferske sopp, skivet
- 3/4 kopp hakket grønn paprika
- 3/4 kopp hakket løk
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 (26 unser) krukker pastasaus
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 (15 unser) beholder med lett ricottaost
- 4 kopper revet mozzarellaost
- 2 egg
- 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok lasagnenudlene i en stor kjele med kokende vann i 10 minutter, eller til de er al dente. Skyll med kaldt vann, og la renne av.
- 2I en stor kjele, kok og rør inn sopp, grønne paprika, løk og hvitløk i olje. Rør inn pastasaus og basilikum; la det koke opp. Reduser varmen, og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Bland sammen ricotta, 2 kopper mozzarellaost og egg.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form med 1 kopp tomatsaus. Legg lagvis ½ del av lasagnenudler, ricottablanding, saus og Parmesanost. Gjenta lagene, og topp med de resterende 2 kopper mozzarellaost.
- 5Stek, uten lokk, i 40 minutter. La den stå i 15 minutter før servering.