Konfettibananbrød

Konfettibananbrød

oppskriften på confetti monkey bread er enkel å lage og perfekt som en fargerik dessert til enhver anledning. lær hvordan du lager denne søte og festlige retten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp (5 1/3 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet, pluss litt til å smøre bollen
  • 2. 5 kopper hvetemel
  • 3. 1/4 kopp sukker
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 1 pakke (2 1/4 teskjeer) tørrgjær
  • 6. 1 1/4 kopper varm helmelk (ca. 40–50 °C)
  • 7. 2 store egg, pisket, romtempererte
  • 8. 1 kopp regnbuefargede strøssel, pluss ekstra til pynt
  • 9. Non-stick kokespray
  • 10. 3/4 kopp (1 1/2 stikker) usaltet smør
  • 11. 1 1/4 kopper sukker
  • 12. 1 spiseskje kanelekstrakt
  • 13. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 14. 85 gram kremost, romtemperert
  • 15. 1/4 kopp melis, pluss ekstra om nødvendig
  • 16. 2 spiseskjeer melk, pluss ekstra om nødvendig
  • 17. 1/4 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En kakeform (Bundt form)
  2. 22. Til deigen: Smør en stor bolle med smør og sett til side.
  3. 33. Hell melet, sukkeret og saltet i bollen til kjøkkenmaskinen utstyrt med eltekrok.
  4. 44. Tilsett gjæren og kjør på laveste hastighet i 30 sekunder for å fordele den jevnt.
  5. 55. Tilsett melken, det smeltede smøret, eggene og 1/4 kopp varmt vann (ca. 40–50°C) i melet, alt på en gang. Kjør på lav til middels hastighet til deigen begynner å løsne fra sidene av bollen.
  6. 66. Tilsett strøssel og bland til det er mest mulig fordelt, ca. 30 sekunder.
  7. 77. Ta deigen ut av maskinen, form den til en ball med hendene og legg den i den smurte bollen, snu den en gang for å dekke hele overflaten.
  8. 88. Spray et stykke plastfolie med non-stick spray og dekk bollen. La deigen heve til den er doblet i størrelse. (Du kan også sette den i kjøleskapet over natten.)
  9. 99. Til glasuren: Smelt smøret i en middels stor mikrobølgesikker bolle. Tilsett sukkeret og vaniljeekstraktet, og sett til side.
  10. 1010. Spray rikelig i bunnen og på sidene av en kakeform (Bundt form). Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  11. 1111. Slå ned deigen ved å presse knyttneven ned i midten, og trekk deretter kantene inn mot midten.
  12. 1212. Riv deigen i små biter, ca. én tomme brede, og trill dem i hendene til jevne, glatte deigkuler. Legg ett lag med deigkuler i kakeformen, og hell en tredjedel av det smeltede smøret over.
  13. 1313. Gjenta denne prosessen to ganger til, eller til all deigen og smøret er brukt opp.
  14. 1414. Stek til toppen er gyllenbrun, ca. 30–35 minutter, dekk med aluminiumsfolie hvis toppen begynner å bli for brun for tidlig.
  15. 1515. Til glasuren: Pisk kremosten med melis til den er glatt og lett. Tilsett melk og vanilje, og bland godt inn. Hvis glasuren virker for tykk, tilsett mer melk. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer melis. (Du ønsker en sausaktig konsistens, der glasuren faller over sidene av monkey breaden, men ikke renner av helt.)
  16. 1616. Ta monkey breaden ut av ovnen og la den avkjøle i 10 minutter i formen. Vend den opp ned på et serveringsfat.
  17. 1717. Rør glasuren raskt opp igjen, og hell den over monkey breaden. Pynt med mer strøssel.