Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, enten du er nybegynner eller erfaren baker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 pakke tørr eller fersk gjær
- 2. 1 teskje honning
- 3. 1 kopp varmt vann, 40-46 grader Celsius
- 4. 3 kopper hvetemel
- 5. 1 teskje kosher-salt
- 6. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til pensling
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp varmt vann.
- 22. I en foodprocessor, bland melet og saltet. Tilsett oljen, gjærblandingen og resten av vannet (3/4 kopp), og kjør til blandingen former en ball. (Pizzadeigen kan også lages i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Bland på lav hastighet til deigen løsner rent fra sidene av bollen og begynner å klatre opp eltekroken).
- 33. Hell deigen ut på et rent arbeidsbord og elt den for hånd i 2–3 minutter til. Deigen skal være glatt og fast. Dekk deigen med et rent, fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve på et kjølig sted i ca. 2 timer. (Når den er ferdig hevet, vil deigen strekke seg lett når den trekkes forsiktig).
- 44. Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4–5 ganger. Deretter, på en glatt, usaltet overflate, rull ballen under håndflaten til toppen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk deigen med et fuktig håndkle og la den hvile i 1 time. På dette tidspunktet kan ballene pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskap i opptil 2 dager.