Hello Fresh Mobile Banner
Pizzadeig

Pizzadeig

lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, enten du er nybegynner eller erfaren baker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pakke tørr eller fersk gjær
  • 2. 1 teskje honning
  • 3. 1 kopp varmt vann, 40-46 grader Celsius
  • 4. 3 kopper hvetemel
  • 5. 1 teskje kosher-salt
  • 6. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til pensling

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, løs opp gjær og honning i 1/4 kopp varmt vann.
  2. 22. I en foodprocessor, bland melet og saltet. Tilsett oljen, gjærblandingen og resten av vannet (3/4 kopp), og kjør til blandingen former en ball. (Pizzadeigen kan også lages i en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Bland på lav hastighet til deigen løsner rent fra sidene av bollen og begynner å klatre opp eltekroken).
  3. 33. Hell deigen ut på et rent arbeidsbord og elt den for hånd i 2–3 minutter til. Deigen skal være glatt og fast. Dekk deigen med et rent, fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve på et kjølig sted i ca. 2 timer. (Når den er ferdig hevet, vil deigen strekke seg lett når den trekkes forsiktig).
  4. 44. Del deigen i 4 baller, ca. 170 gram hver. Arbeid hver ball ved å trekke ned sidene og brette dem under bunnen av ballen. Gjenta 4–5 ganger. Deretter, på en glatt, usaltet overflate, rull ballen under håndflaten til toppen er glatt og fast, ca. 1 minutt. Dekk deigen med et fuktig håndkle og la den hvile i 1 time. På dette tidspunktet kan ballene pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskap i opptil 2 dager.