
Makaroner og ost
Lær hvordan du lager en kremet og deilig macaroni and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for hele familien og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 unser smør
- 2. 1/4 kopp mel
- 3. 2 3/4 kopper melk
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/8 teskje pepper
- 6. 1/8 teskje allehånde
- 7. 1/8 teskje muskatnøtt
- 8. 1/8 teskje cayennepepper
- 9. 10 unser ekstra-sharp rå geitost, revet
- 10. 4 unser fontina, revet
- 11. 4 unser Gruyère, revet
- 12. 1/2 pund pasta skjell
- 13. 1 1/4 kopper ferske brødsmuler eller panko (japansk merke av grovkornede tørre brødsmuler)
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en kjele. Når det begynner å boble, rør inn melet, og kok i 1 minutt. I en separat kjele, varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell langsomt melken i melblandingen under konstant visping. Kok til blandingen bobler og blir tykk. Ta kjelen av varmen og tilsett krydderne, cheddar, fontina og Gruyère.
- 22. Kok pastaen i 2–3 minutter mindre enn al dente i kokende, saltet vann (yttre delen av pastaen skal være kokt, men ikke den indre).
- 33. Forvarm grillen.
- 44. Rør pastaen inn i ostesausen og fordel jevnt i 6 ramekiner. Fordel brødsmuler jevnt over ramekinerne og strø på toppen. Brun ramekinerne under grillen eller i ovnen til de er gyldne og sausen bobler, ca. 4 minutter.