Hello Fresh Mobile Banner
Makaroner og ost

Makaroner og ost

Lær hvordan du lager en kremet og deilig macaroni and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for hele familien og rask å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 unser smør
  • 2. 1/4 kopp mel
  • 3. 2 3/4 kopper melk
  • 4. 1 teskje salt
  • 5. 1/8 teskje pepper
  • 6. 1/8 teskje allehånde
  • 7. 1/8 teskje muskatnøtt
  • 8. 1/8 teskje cayennepepper
  • 9. 10 unser ekstra-sharp rå geitost, revet
  • 10. 4 unser fontina, revet
  • 11. 4 unser Gruyère, revet
  • 12. 1/2 pund pasta skjell
  • 13. 1 1/4 kopper ferske brødsmuler eller panko (japansk merke av grovkornede tørre brødsmuler)

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en kjele. Når det begynner å boble, rør inn melet, og kok i 1 minutt. I en separat kjele, varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell langsomt melken i melblandingen under konstant visping. Kok til blandingen bobler og blir tykk. Ta kjelen av varmen og tilsett krydderne, cheddar, fontina og Gruyère.
  2. 22. Kok pastaen i 2–3 minutter mindre enn al dente i kokende, saltet vann (yttre delen av pastaen skal være kokt, men ikke den indre).
  3. 33. Forvarm grillen.
  4. 44. Rør pastaen inn i ostesausen og fordel jevnt i 6 ramekiner. Fordel brødsmuler jevnt over ramekinerne og strø på toppen. Brun ramekinerne under grillen eller i ovnen til de er gyldne og sausen bobler, ca. 4 minutter.