
Karrifarget blomkål og gulrøtter
en deilig oppskrift på krydret blomkål og gulrøtter, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 tsk karri pulver
- 2. 1 tsk spisskummen
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 1/3 kopp olivenolje, pluss litt til topping
- 5. 1 middels stor blomkål, delt i buketter
- 6. 2 gulrøtter, skrelte og kuttet i 2,5 cm store biter
- 7. 1 rød løk, delt i åttendedeler
- 8. 1 ss finhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Visp sammen karri, spisskummen, salt, pepper og olivenolje i en middels stor bolle.
- 33. Fordel blomkål, gulrøtter og løk i ett lag på et stort stekebrett dekket med aluminiumsfolie.
- 44. Drypp over dressingen og vend godt slik at grønnsakene blir jevnt dekket.
- 55. Stek grønnsakene i ovnen til de er møre og har fått litt farge, ca. 40 minutter, og rør om halvveis i steketiden.
- 66. Ta ut av ovnen og over i en serveringsskål. Strø over hakket persille og en liten skvett olivenolje.
- 77. Server varm eller romtemperert.