Sauterte hvite bønner
Lær hvordan du lager deilige sauteed hvite bønner med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller som tilbehør til hovedretten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1/2 hvit eller gul løk, finhakket
- 3. Kosher-salt
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 1 teskje malt spisskummen
- 6. 1/2 kopp hvitvin
- 7. 1 1/2 kopper kokte navybønner
- 8. 2 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader (eller 2 teskjeer tørket)
- 9. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en liten panne, over middels varme, tilsett oljen. Når oljen er varm, tilsett løken med en klype salt og sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og spisskummen, og kok til det dufter godt, ca. 2 minutter. Skru opp varmen og tilsett hvitvinen. Kok til vinen har redusert til halvparten. Rør inn bønnene og oregano, og smak til med salt og pepper. La det småkoke forsiktig i 15 minutter. Overfør til en serveringsskål og server.