Porkekoteletter med saus

Porkekoteletter med saus

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle smothered pork chops med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer krydder-salt
  • 2. 1 teskje knust svart pepper
  • 3. 1 teskje røkt paprika
  • 4. 1/2 teskje granulert hvitløk
  • 5. 1/2 teskje løkpulver
  • 6. 2 svinekoteletter (ca. 2,5 cm tykke)
  • 7. 1/2 kopp selvhevende mel
  • 8. 3 til 4 spiseskjeer rapsolje
  • 9. 1 spiseskje fersk hakket timian
  • 10. 1 Vidalia-løk, skivet
  • 11. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 12. 2 kopper storfekraft
  • 13. 1 kopp kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en liten bolle blander du sammen krydder-saltet, pepper, paprika, hvitløkspulver og løkpulver. Krydre hver svinekotelett rikelig med krydderblandingen. Tilsett melet i en liten bolle og rør inn den resterende krydderblandingen. Dypp kotelettene i melet, og rist av overflødig.
  3. 33. I en stor støpejernspanne over middels høy varme, tilsett oljen. Brun hver kotelett i 2 til 3 minutter, snu deretter og brun den andre siden i ytterligere 2 minutter.
  4. 44. Ta kotelettene ut av pannen og legg dem på en tallerken, sett til side. Tilsett timian, løk, hvitløk og 1 til 2 spiseskjeer av den krydrede melet, og kok opp til det er lett karamellisert, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn kraften og skrap opp eventuelle biter fra bunnen av pannen med en tresleiv. Legg kotelettene tilbake i pannen og dekk til. Sett i ovnen og stek til de er møre og sausen har tyknet, ca. 18 til 20 minutter. Ta kotelettene og sausen ut av pannen og legg dem på et serveringsfat, og server.