Hvitløkstekt lammekne med ovnsbakte sopp og sesambuljong
oppskrift på smakfull lammeskank marinert med hvitløk, servert i en fyldig sopp- og sesambuljong. perfekt for en god middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 6 lammeboger (12 unser), med bein
- 2. 8 hvitløksfedd, skrelt
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. Havsalt og nykvernet svart pepper
- 5. 4 kopper kyllingkraft, delt
- 6. 2 spiseskjeer sesamolje
- 7. 1 pakke (8 unser) babybella-sopp, delt i to
- 8. 2 spiseskjeer ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Kled en stor stekepanne med aluminiumsfolie. Skyll lammestekene, tørk dem godt og legg dem i den forberedte stekepannen.
- 33. Finhakk 8 fedd hvitløk. Sett til side 1 spiseskje til sausen. Gni inn lammestekene med olivenolje, hvitløk, salt og pepper etter smak. Hell i omtrent 2 kopper kyllingkraft, dekk pannen med folie og stek i 1 ½ time.
- 44. I mellomtiden, varm opp sesamolje i en stor kjele (ca. 10 liter) over middels varme, og tilsett den resterende spiseskjeen med hvitløk. La hvitløken bli lett brun. Tilsett sopp, rør om og kok til aromaen begynner å frigjøres, ca. 5 minutter. Rør inn sesamfrø, resten av kyllingkraften og salt etter smak. La det småkoke i ca. 30 minutter.
- 55. Ta ut lammestekene av ovnen. Hell ca. 1 kopp av kraften i hver serveringsskål og legg en lammestek oppi. Server varm.