Fisk og pommes frites

Fisk og pommes frites

lær hvordan du lager klassisk fish and chips hjemme. enkel oppskrift, tips og triks for sprø fisk og gyllen chips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund russetpoteter, skrellet
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 2 teskjeer fint salt, eller mer etter behov
  • To 340-gram flasker øl, helst lager
  • 900 gram torskefilet (scrod), trimmet og med ben fjernet
  • Vegetabilsk olje til dypsteking
  • Nykvernet svart pepper
  • Malteddik
  • Tartar saus, oppskrift følger
  • 1 kopp majones
  • 1 ½ spiseskjeer hakkede kapers
  • 1 spiseskje finhakkede cornichons
  • 1 spiseskje finhakket flatbladpersille
  • ½ teskje ferskpresset sitronsaft
  • ¼ teskje finhakket fersk estragon
  • ¼ teskje finrevet sitronskall
  • 2–3 dråper hot sauce
  • 1 liten vårløk (hvit og grønn del), finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær potetene i tynne skiver, omtrent 1/16 tomme tykke, med en grønnsaksskjærer eller mandolin. Overfør dem til en stor bolle og la dem ligge i lunkent vann i 30 minutter.
  2. 2I en stor blandebolle, visp sammen mel, bakepulver og de 2 teskjeene salt. Hell i ølet og visp til en jevn røre. Sett til side.
  3. 3Tørk fisken godt. Skjær fisken i lengder på 1 x 3 tommer.
  4. 4Hell nok olje i en høy, tykkbunnet gryte slik at det dekker omtrent en tredjedel av sidene. Varm opp oljen over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 360 grader Fahrenheit. Mens oljen varmes, sil potetene og snurr dem tørre i en salatsil. Fordel dem på et fat og tørk dem helt med papirhåndklær.
  5. 5Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Arbeid i små porsjoner, og fritér potetene til de er gyldne, ca. 2 til 2 ½ minutter. Bruk en hullsleiv og overfør forsiktig chipsene til et fat med papirhåndklær for å renne av. Krydre med fint salt etter smak. (Pass på at oljen kommer tilbake til 360 grader før du friterer neste porsjon.) Overfør potetene til ovnen for å holde dem varme.
  6. 6Krydre fisken med salt og pepper. Arbeid i porsjoner, dypp fiskestrekene i røren for å dekke jevnt. Legg forsiktig i oljen. Fritér fisken, og snu den en gang, til den er gyllen og sprø, ca. 3 til 4 minutter. Overfør til et fat med papirhåndklær for å renne av. Hold fisken varm på en varmebestandig serveringsfat i ovnen mens du friterer resten. (Som med potetene, sørg for at oljen når tilbake til riktig temperatur før du friterer mer fisk.)
  7. 7Server fisken med chipsene og malt eddik og/eller tartarsaus.
  8. 8I en liten blandebolle, rør sammen majones, kapers, cornichons, persille, sitronsaft, estragon, sitronskall, hot sauce og vårløk. Sett i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg. Server.