Stek av oksefilet med karamelliserte løk og sopp

Stek av oksefilet med karamelliserte løk og sopp

Lær hvordan du lager saftig roast sirloin of beef med søte karamelliserte løk og smakfulle sopp. Perfekt til helgemåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund storfekjøtt av toppsirloin, uten ben
  • 2. 3 ss olivenolje, delt
  • 3. 1 ts salt
  • 4. 1 ts nykvernet svart pepper
  • 5. 4 store gule løk, skrelt og tynne skiver
  • 6. 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 liten bunt flatpersille, grovhakket, ca. 1/4 kopp
  • 8. 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 9. 2 ss sitronsaft
  • 10. 8 portobellosopper
  • 11. 2 ss mel
  • 12. 1/2 kopp tørr rødvin
  • 13. 1 kopp storfekraft eller buljong

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. 22. Gni steken inn med 1 spiseskje olivenolje. Krydre storfe med salt og pepper. I en stor gryte på komfyren, brunt storfe på begge sider.
  3. 3Til en tykk stekepanne, tilsett løk og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek i ovnen i 20 minutter for å begynne karamellisering av løken.
  4. 4Plasser den brente steken oppå løken og stek videre til kjernetemperaturen er 135 grader (for medium rare), eller høyere, i omtrent 45 minutter.
  5. 5I de siste 15 minuttene (kjernetemperaturen på storfe bør være omtrent 120 grader), bland hvitløk, persille, ekstra virgin olivenolje og sitronsaft.
  6. 6Pensle blandingen på steken som marinade under stekingen, og pensle på sopphattene.
  7. 7Legg sopphattene i stekepannen mens storfe koker de siste 15 minuttene.
  8. 83. Ta ut steken, legg den på et skjærebrett, og la den hvile.
  9. 9Legg løk og sopphatter på et serveringsfat.
  10. 104. Hell av overflødig fett fra stekepannen, men la igjen 1 spiseskje.
  11. 11Tilsett mel og kok opp på komfyren i 2 minutter.
  12. 12Hell i vin og la det redusere til halvparten.
  13. 13Tilsett buljong og kok i 2 minutter.
  14. 145. Skjær opp steken.
  15. 15Server med løk, sopp og saus.