Påskebrød

Påskebrød

Lær hvordan du lager saftig og smakfullt påskebrød med denne enkle oppskriften. Perfekt til påskeferien og koselige frokoster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Én 1/4-unse pakke tørrgjær (2 1/4 teskjeer)
  • 2. 6 kopper hvetemel, pluss mer til arbeidsflaten og elting
  • 3. 2/3 kopp sukker
  • 4. 1 1/3 kopper melk
  • 5. 6 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til å smøre bollen
  • 6. 1 teskje fint salt
  • 7. 2 store egg, lett pisket, pluss 1 lett pisket til eggebad
  • 8. 1/3 kopp skivede mandler med skinn
  • 9. 1 spiseskje mini hvite nonpareils

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell 1/3 kopp varmt vann (omtrent 43 grader Celsius) i bollen på en kjøkkenmaskin. Visp forsiktig inn gjæren, 1 spiseskje av melet og 1 spiseskje av sukkeret. Sett til side til det begynner å boble, ca. 5 til 10 minutter.
  2. 22. I mellomtiden varmer du opp melken i en liten kjele over middels varme til bobler begynner å dannes rundt kantene, omtrent 6 minutter. Ta kjelen av varmen, og rør inn smøret, resten av sukkeret og saltet. La det avkjøle i ca. 10 minutter.
  3. 33. Monter kjøkkenmaskinen med eltekroken, sett på middels-lav hastighet, og hell melken i gjærblandingen. Tilsett de to sammenpiskede eggene. Bland gradvis inn resten av melet, og elt til en myk deig dannes. Øk hastigheten til middels-høy, og elt til deigen trekker seg fra sidene og danner en ball, ca. 5 minutter (deigen vil være klissete).
  4. 44. Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate, og elt den, tilsett mer mel etter behov, til den er glatt og elastisk, ca. 5 minutter. Legg deigen i en lett smurt stor bolle, dekk til og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 ½ time.
  5. 55. Kle et stekebrett med bakepapir. Slå ned deigen, overfør den til en lett melet arbeidsflate og del den i 3 like store deler. Rull forsiktig ut hver del til en 40 cm lang remse. Overfør remsene til det forberedte stekebrettet. Trykk remsene sammen i den ene enden, flett dem, og bøy forsiktig begge ender under for å danne et langt brød. Dekk til og la det heve til det er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  6. 66. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Pensle hele brødet med resten av det sammenpiskede egget. Strø over mandler og nonpareils, med fokus på midten av brødet (de vil spre seg under stekingen). Stek til brødet er mørk gyldenbrunt og høres hult ut når du banker på det, 50 til 60 minutter. La det avkjøle i ca. 30 minutter før du skjærer i det.