Smørkjeks

Smørkjeks

oppskrift på deilige butter cookies. lær hvordan du lager sprø og smakfulle smørkjeks hjemme. perfekt til kaffen eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 9 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 1 egg, skilt
  • 6 spiseskjeer superfint sukker
  • En klype salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp skivede (ikke hakkede) mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 8 spiseskjeer smør, eggeplomme, sukker, en klype salt og mel. Når ingrediensene er godt blandet, deler du deigen i to. Rull hver del til en sylinder, ca. 4 cm i diameter og 15 cm lang. Pakk hver sylinder inn i bakepapir og deretter i folie. Sett i kjøleskapet til deigen er hard, eller i minst 2 timer. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør to bakeplater med resten av smøret. Ta deigen ut av kjøleskapet og skjær hver sylinder i tynne skiver, ca. 0,6 cm tykke. Legg skivene på de forberedte bakeplatene, men ikke legg dem for tett, da de flyter ut under stekingen. Pensle toppene med det reserverte eggehvitet. Plasser noen skiver mandler på hver kjeks og stek i 12 til 14 minutter, eller til kantene begynner å bli brune. Avkjøl på en rist. De er deilige servert med jordbær som er enkelt macert i sukker.