
Hvit sjokolade og bringebær ostekake
oppskrift på en deilig hvitsjokolade og bringebær ostekake, perfekt som dessert til helgen eller festbordet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pint bringebær
- 2. Saften av 1/2 sitron
- 3. 1/2 kopp sukker
- 4. Én 10-unse pakke shortbread-kjeks, for eksempel Lorna Doone
- 5. 4 spiseskjeer smør, myknet
- 6. Én 12-unse pakke hvit sjokoladebiter
- 7. Tre 8-unse pakker kremost, myknet
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Sett til side 8 til 12 bringebær til pynt. Legg de resterende bringebærene i en kjele sammen med sitronsaften og 1/4 kopp av sukkeret. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 2 minutter. Sil ut frøene og la det avkjøle.
- 3I en food processor, tilsett kjeks, smør, 1/3 kopp hvit sjokoladebiter og resten av sukkeret, og puls til det er finhakket. Trykk det ut i bunnen og opp langs kantene av en 23 cm dyp paiform. Sett i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- 4Sett til side omtrent 1 spiseskje hvit sjokoladebiter til pynt. Smelt resten av sjokoladen i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. La det avkjøle litt.
- 5I en mikser med flatpisker, pisk kremost og vanilje til det er luftig. Tilsett melis og pisk til det er glatt. Rør sakte inn den smeltede sjokoladen og pisk for å blande det godt. Hell i bringebærpuréen og pisk til det er godt blandet.
- 6Fordel bringebærblandingen i paen og pynt med de reserverte bringebærene. Hakk opp de reserverte sjokoladebitene og strø over toppen. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.