Kanelboller

Kanelboller

lær hvordan du lager perfekte kanelsnurrer med denne enkle oppskriften. myke, saftige og fylt med kanel, ideell for frokost eller kaffe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kvart helmelk
  • 1 kopp vegetabilsk olje
  • 1 kopp sukker
  • 2 pakker tørrgjær (4 1/2 teskjeer)
  • 9 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 2 kopper smeltet smør, pluss mer etter behov
  • 1 toppet teskje bakepulver
  • 1 måleskje underfylt natron
  • 1 spiseskje salt
  • 1/4 kopp malt kanel, til dryssing
  • 2 kopper sukker, pluss mer etter behov
  • 2 pund melis
  • 1/2 kopp helmelk
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en neve) smør, smeltet
  • 1/4 kopp sterkt brygget kaffe
  • En liten klype salt
  • 1 spiseskje lønnesirup eller lønnesmakstilsetning

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For deigen: Varm opp melken, vegetabilsk olje og sukker i en middels kjele over middels varme til det nesten begynner å koke. Sett til side og la det avkjøle til lunkent. Strø gjæren over og la den stå i melken i 1 minutt.
  3. 3Tilsett 8 kopper av melet. Rør til det akkurat er blandet, dekk deretter med et rent kjøkkenhåndkle og sett til side på et relativt varmt sted i 1 time. Etter en time, fjern håndkleet og tilsett bakepulver, natron, salt og den resterende koppen med mel. Rør grundig for å blande det godt. Bruk deigen med en gang, eller legg den i en bolle og sett den i kjøleskapet i opptil 3 dager, og slå ned deigen hvis den hever seg til toppen av bollen. (Deigen er lettere å jobbe med hvis den har vært avkjølt i minst en time eller så på forhånd.)
  4. 4For å forme skillingsbollene: Ta ut halve deigen fra formen. På en melet bakeflate, kjevle ut deigen til en stor rektangel, omtrent 76 x 25 cm. Deigen skal være veldig tynn.
  5. 5Til fyllet: Hell ¾ til 1 kopp av den smeltede smøren over deigen. Bruk fingrene til å fordele smøren jevnt. Strø rikelig med halvparten av kanelen og 1 kopp sukker over smøren. Ikke vær redd for å helle på mer smør eller mer sukker! Det skal bli klissete og deilig.
  6. 6Nå, begynnende fra den fjerneste enden, rull rektangelen tett mot deg. Bruk begge hender og arbeid sakte, vær forsiktig så du holder rullen stram. Ikke bekymre deg hvis fyllet oser ut underveis; det betyr bare at skillingsbollene blir fantastiske. Når du har rullet helt til enden, klyp igjen sømmen og snu rullen slik at sømmen er ned. Når du er ferdig, vil du ha en lang, smør- og kanel- og sukkerrik, klissete rull.
  7. 7Sett et skjærebrett under rullen og bruk en skarp kniv til å skjære den i 1/2-tommers skiver. Én "rull" gir 20 til 25 skillingsboller. Hell et par teskjeer smeltet smør i engangs aluminiumsformer og svirvel dem rundt for å dekke bunnen. Legg de skivede bollene i formene, pass på å ikke overfylle. (Hver form rommer 7 til 9 boller.)
  8. 8Gjenta rulling, sukker og smør-prosessen med den andre halvdelen av deigen og flere former.
  9. 9Forvarm ovnen til 190°C. Dekk alle formene med et kjøkkenhåndkle og la dem heve på benken i minst 20 minutter før baking.
  10. 10Fjern håndkleet og stek til de er gyldne, 15 til 18 minutter. Ikke la bollene bli for brune.
  11. 11Mens bollene er i ovnen, lag lønnesirupglasuren: I en stor bolle, visp sammen melis, melk, smør, kaffe og salt. Tilsett lønnesiruparoma. Visp til det er veldig glatt. Smak til og tilsett mer lønnesirup, sukker, smør eller andre ingredienser etter behov, til glasuren har ønsket konsistens. Den skal være noe tykk, men fortsatt veldig hellbar.
  12. 12Ta formene ut av ovnen. Hell umiddelbart glasuren over bollene. Sørg for å dekke alle kanter og toppen. Når de står, vil bollene absorbere noe av glasurens fuktighet og smak. De blir bare bedre med tiden... ikke at de varer mer enn noen sekunder. Lag dem til en venn i dag! Det vil styrke forholdet for livet. Jeg lover.