
Chili-krydret Ahi-tunfiskquesadillas
Lær hvordan du lager spennende chile-spiced ahi tuna quesadillas. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 tomater, frøet og hakket
- 2. 1/2 engelsk agurk, finhakket
- 3. 1/4 rødkål, strimlet
- 4. 1 lime, presset
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. 2 tørkede chiles fra New Mexico eller pasilla, uten stilk, frø og åpenbaring
- 8. 1 spiseskje tørket, smuldret mexicansk oregano
- 9. 1 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 10. 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller etter smak
- 11. To 170 grams albacore tunfisksteiker, skåret i 1/2 tommers terninger
- 12. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 13. 1/2 rødløk, skivet
- 14. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 15. 8 mais tortillas
- 16. 2 kopper revet Oaxaca-ost, tørr mozzarella eller Monterey Jack
Fremgangsmåte
- 11. Til salaten: I en middels stor blandingsbolle, kombiner tomatene, agurkene, kålen, limesaften og olivenoljen. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett til side.
- 22. Til tunfisken: Legg chili, oregano, salt og pepper i en krydderkvern eller food processor og puls til en grov pulver. Hell krydderblandingen i en glassform. Tilsett tunfiskbitene i chili-rubben og vend godt slik at de dekkes. Sett til side.
- 33. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er myk og lett brunet, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta løken ut av kjelen og sett til side. I den samme stekepannen, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og tilsett tunfiskbitene. Stek til de er gjennomstekt og ikke lenger rosa, ca. 5 minutter. Ta tunfisken ut av pannen og sett til side.
- 44. For å montere quesadillas: Drypp olivenolje i den varme pannen. Legg en mais tortilla i pannen. Fordel 1/4 kopp revet ost på den ene halvdelen av tortillaen. Topp med en skje tunfiskblanding og et par skiver sautert løk. Brett den tomme halvdelen av tortillaen over, til en halvmåne, og stek til osten smelter og tortillaen får en gyllen skorpe, ca. 2 minutter på hver side. Legg quesadillaen på et serveringsfat. Topp med en skje kålsalat. Gjenta med de resterende 7 tortillaene.