
Remulade
Lær hvordan du lager en smakfull remoulade med enkel oppskrift. Perfekt til fisk, skalldyr og som tilbehør til grillmat. Enkelt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper majones, oppskriften følger
- 2. 2 spiseskjeer cornichons eller sure gherkins, finhakket
- 3. 3 spiseskjeer kapers, finhakket
- 4. 2 spiseskjeer hakkede persilleblader
- 5. 1 1/2 ansjos, finhakket
- 6. 1 spiseskje ketchup
- 7. 1/4 teskje cayennepepper
- 8. 4 store eggeplommer
- 9. 1 teskje tørket sennep
- 10. 1 sitron, presset saften
- 11. 1 spiseskje vann
- 12. 1 1/2 kopper rapsolje
- 13. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Til remuladen: Finhakk alle ingrediensene og bland dem sammen med majonesen i en food processor; puls et par ganger for å få dem til å blande seg. Sett i kjøleskapet i 30 minutter før servering.
- 22. Lag først majonesen: I en ikke-reaktiv bolle eller i en food processor, bland eggeplommene, sennepen, sitronsaften og vannet. Visp eller puls med maskinen for å bryte opp eggeplommene.
- 33. Hvis du lager majonesen for hånd, plasser bollen på et fuktig kjøkkenhåndkle for å hindre at den beveger seg mens du jobber. Deretter heller du i oljene i en tynn stråle, mens du visper konstant, for å danne en emulsjon. Hvis majonesen skiller seg, stopp å helle og visp til den samler seg igjen. Hvis du bruker food processor, heller du oljene i en tynn stråle mens maskinen går. Smak til og juster krydder med salt, pepper og mer sitronsaft.