Remulade

Remulade

Lær hvordan du lager en smakfull remoulade med enkel oppskrift. Perfekt til fisk, skalldyr og som tilbehør til grillmat. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper majones, oppskriften følger
  • 2. 2 spiseskjeer cornichons eller sure gherkins, finhakket
  • 3. 3 spiseskjeer kapers, finhakket
  • 4. 2 spiseskjeer hakkede persilleblader
  • 5. 1 1/2 ansjos, finhakket
  • 6. 1 spiseskje ketchup
  • 7. 1/4 teskje cayennepepper
  • 8. 4 store eggeplommer
  • 9. 1 teskje tørket sennep
  • 10. 1 sitron, presset saften
  • 11. 1 spiseskje vann
  • 12. 1 1/2 kopper rapsolje
  • 13. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Til remuladen: Finhakk alle ingrediensene og bland dem sammen med majonesen i en food processor; puls et par ganger for å få dem til å blande seg. Sett i kjøleskapet i 30 minutter før servering.
  2. 22. Lag først majonesen: I en ikke-reaktiv bolle eller i en food processor, bland eggeplommene, sennepen, sitronsaften og vannet. Visp eller puls med maskinen for å bryte opp eggeplommene.
  3. 33. Hvis du lager majonesen for hånd, plasser bollen på et fuktig kjøkkenhåndkle for å hindre at den beveger seg mens du jobber. Deretter heller du i oljene i en tynn stråle, mens du visper konstant, for å danne en emulsjon. Hvis majonesen skiller seg, stopp å helle og visp til den samler seg igjen. Hvis du bruker food processor, heller du oljene i en tynn stråle mens maskinen går. Smak til og juster krydder med salt, pepper og mer sitronsaft.