Fylte bakte poteter

Fylte bakte poteter

oppskrift på fylte bakte poteter, perfekt for en mettende og smakfull middag eller lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store bakepoteter
  • 2. 1 smørstang
  • 3. 1 kopp revet Cheddar-ost
  • 4. 3/4 kopp melk, pluss mer om nødvendig
  • 5. 2 spiseskjeer hakket gressløk, valgfritt
  • 6. Salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Vask potetene og stikk 2 eller 3 ventilasjonshull i hver med en gaffel. Stek potetene i ovnen til de er ferdige, omtrent 1 time. (Stikk med en gaffel, og hvis gaffelen går lett inn, er de ferdige). Ta potetene ut av ovnen og la dem avkjøle i 10 minutter. Del potetene i to på langs, og skrap ut innmaten i en bolle, vær forsiktig så du ikke ødelegger skallet. Mos potetene sammen med smør, ost, melk og gressløk. Smak til og juster krydderet med salt og pepper om nødvendig. Fyll skallet med den moste potetmassen og legg dem i en ildfast form på 23 x 33 cm. Sett formen tilbake i ovnen og varm opp til de er gjennomvarme.