Røkt andedumplings med appelsin- og chiliplommesaus
oppskrift på smakfulle røkte andepotstickers servert med en spicy appelsin- og chiliplommesaus. perfekt for forrett eller festmåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En hel benfri andebryst
- 2. 2 spiseskjeer rapsolje
- 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 4. 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 5. 1 liten Maui-løk, finhakket
- 6. 1/2 kopp finhakket gul løk
- 7. 1/2 kopp terninger av choy sum
- 8. 1/2 kopp finhakket fersk koriander
- 9. 3/4 kopp gai choy, kimchi eller napa-kål
- 10. 1/2 kopp terninger av vannkastanjer
- 11. En klype tørkede rød chili-flak
- 12. 1 kopp terninger av ferske shiitakesopp
- 13. 1 spiseskje østerssaus
- 14. 20 ferske mynteblader
- 15. 1/4 kopp julienned basilikum
- 16. 1 spiseskje søt chilisaus
- 17. 1 eggeplomme
- 18. 1 spiseskje maisstivelse, pluss litt til å strø over
- 19. 2 spiseskjeer vann
- 20. 20 potsticker-omslag
- 21. 1/4 kopp rapsolje
- 22. Sitrus-chili plommesaus (oppskrift følger)
- 23. 2 spiseskjeer appelsinskall, revet
- 24. 4 kvister fersk oregano
- 25. 1/2 kopp sake
- 26. 1 kopp søt chilisaus
- 27. 1/4 kopp fersk appelsinjuice
- 28. 1/4 kopp vann
- 29. 1 teskje finhakket sjalottløk
- 30. 1/4 teskje finhakket ingefær
- 31. 1/4 teskje finhakket hvitløk
- 32. 4 ferske plommer, kjernet og skåret i 5 eller 6 skiver
Fremgangsmåte
- 11. Røyk andebrystet over treflis i en røyker i 10 til 15 minutter (plassér en panne under for å fange opp saften). Alternativt kan du legge det over treflis på lav varme i en dekket grill i 8 til 10 minutter. Fjern skinn, gjenværende fett og skjær i terninger.
- 22. Varm opp canolaj i en wok eller stor sautépanne, og stek det hakkede andekjøttet, hvitløk, sjalottløk, løk, choy sum, koriander, gai choy, vannkastanjer, chiliflak, sopp, østerssaus, mynte og basilikum i 5 minutter på høy varme til alt er godt blandet og gjennomkokt. Sil av væsken i en kjele og kok den inn til en sirupaktig konsistens. Hell den reduserte væsken tilbake i andeblandingen, tilsett chilisaus, eggeplomme og rør godt.
- 33. Bland 1 spiseskje maisstivelse med vann i en liten bolle. For å lage potstickers, legg ut deigenesom wrappers på en arbeidsflate og plasser en stor teskje av fyllet i midten av hver. Fukt kantene av wrapperne med maisstivelsesblandingen, brett dem i to og forsegle kantene. Strø litt maisstivelse over for å forhindre at de kleber seg.
- 44. Varm opp 1/4 kopp canolaj i en støpejernsgryte eller en tungbunnet sautépanne. Når oljen er varm, stek potstickers på middels høy varme i ca. 1 ½ minutt per side, eller til de er gyldne.
- 55. For servering, hell sausen over varme tallerkener. Plasser 5 potstickers i en stjerneform på hver tallerken og pynt med plommeskiver fra sausen, hvis ønskelig, og plasser én skive mellom hver potsticker. Pynt med appelsinzest, oregano og sesamfrø.
- 66. I en kjele, bland alle ingrediensene unntatt plommene. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 til 15 minutter til det tykner. Sil av og hell tilbake i en ren kjele. Tilsett plommene og la det småkoke i 5 minutter på lav varme.
- 77. Gir: 1/3 kopp