Kanelkrydret smultringer

Kanelkrydret smultringer

oppskrift på kanelkrydret smultringer som er perfekte til helgen. lær hvordan du lager sprø og smakfulle smultringer med enkel fremgangsmåte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp melk
  • 2. 1 teskje sukker pluss 1/3 kopp
  • 3. 1 1/2 teskjeer tørrgjær
  • 4. 1 egg
  • 5. 1/4 kopp vann
  • 6. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 9. 4 spiseskjeer smør, smeltet
  • 10. Vegetabilsk olje, til steking
  • 11. 1 kopp sukker
  • 12. 1 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Lag de smultringene: I en liten kjele, varm opp melken lett sammen med 1 teskje sukker. Tilsett gjøren og la det stå i 5 minutter for å aktivere den.
  3. 3I en liten bolle, pisk egget sammen med vannet.
  4. 4I en kjøkkenmaskin med flatpisker, bland melet, resten av sukkeret (1/3 kopp), salt og muskatnøtt.
  5. 5Tilsett den aktiverte gjøren, det piskede egget og det smeltede smøret.
  6. 6 Fjern flatpiskeren, sett på eltekroken, og elt til deigen er godt blandet og smidig, ca. 15 minutter.
  7. 7Overfør deigen til en stor, smurt bakebolle. Dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten.
  8. 8På en melet arbeidsflate, kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykkelse og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
  9. 9Dekk med plastfolie og la den hvile i 30 minutter i kjøleskapet.
  10. 10Skjær deigen i 3,8 cm store kvadrater.
  11. 11Legg et bakepapir med smør på et stekebrett.
  12. 12Plasser kvadratene med 1,3 cm mellomrom på bakepapiret, og dekk med et annet smurt bakepapir.
  13. 13Sett det på et varmt sted for å heve i ca. 30 minutter.
  14. 14Lag deigen: I en liten bolle, bland sukker og kanel til de skal dekkes med.
  15. 15Varm opp oljen i en stor gryte til 190°C, og stek smultringene i 1–2 minutter på hver side.
  16. 16Mens de fortsatt er varme, vend dem i kanel- og sukkerblandingen for å dekke dem godt.