Kanelkrydret smultringer
oppskrift på kanelkrydret smultringer som er perfekte til helgen. lær hvordan du lager sprø og smakfulle smultringer med enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp melk
- 2. 1 teskje sukker pluss 1/3 kopp
- 3. 1 1/2 teskjeer tørrgjær
- 4. 1 egg
- 5. 1/4 kopp vann
- 6. 2 1/2 kopper hvetemel
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 9. 4 spiseskjeer smør, smeltet
- 10. Vegetabilsk olje, til steking
- 11. 1 kopp sukker
- 12. 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Lag de smultringene: I en liten kjele, varm opp melken lett sammen med 1 teskje sukker. Tilsett gjøren og la det stå i 5 minutter for å aktivere den.
- 3I en liten bolle, pisk egget sammen med vannet.
- 4I en kjøkkenmaskin med flatpisker, bland melet, resten av sukkeret (1/3 kopp), salt og muskatnøtt.
- 5Tilsett den aktiverte gjøren, det piskede egget og det smeltede smøret.
- 6 Fjern flatpiskeren, sett på eltekroken, og elt til deigen er godt blandet og smidig, ca. 15 minutter.
- 7Overfør deigen til en stor, smurt bakebolle. Dekk med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten.
- 8På en melet arbeidsflate, kjevle ut deigen til ca. 0,6 cm tykkelse og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
- 9Dekk med plastfolie og la den hvile i 30 minutter i kjøleskapet.
- 10Skjær deigen i 3,8 cm store kvadrater.
- 11Legg et bakepapir med smør på et stekebrett.
- 12Plasser kvadratene med 1,3 cm mellomrom på bakepapiret, og dekk med et annet smurt bakepapir.
- 13Sett det på et varmt sted for å heve i ca. 30 minutter.
- 14Lag deigen: I en liten bolle, bland sukker og kanel til de skal dekkes med.
- 15Varm opp oljen i en stor gryte til 190°C, og stek smultringene i 1–2 minutter på hver side.
- 16Mens de fortsatt er varme, vend dem i kanel- og sukkerblandingen for å dekke dem godt.




