
Superfylte bakte poteter
oppskrift på super-stuffed baked potatoes fylt med deilige ingredienser. perfekt for en mettende og smakfull hovedrett. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 skiver bacon
- 4 russetpoteter (ca. 225 gram hver)
- 1 teskje ekstra jomfrolivolje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 3 kopper blomkålbuketter (fra omtrent 1 lite hode)
- 1/3 kopp kulturmelk
- 1 lite fedd hvitløk, revet
- 1 teskje hvit eddik
- 1/8 teskje varm paprika, pluss mer til topping
- 1/2 kopp revet skarp cheddarost
- 2 vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Stek baconen i en stekepanne over middels varme, snu den til den er sprø. Overfør den til tørkepapir for å renne av, og sett til side 1 spiseskje av fettet. Hakk baconen.
- 2Forvarm ovnen til 200 °C. Gni potetene inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem på et stekebrett og stek i 30 minutter. Stikk noen hull i hver potet med en gaffel og fortsett å steke til de er møre, ytterligere 15 til 20 minutter.
- 3I mellomtiden, sett en middels stor kjele med en damperinnsats over 5 cm vann, og kok opp. Tilsett blomkålen, dekk til og damp til den er sprøtt mør, ca. 10 minutter. Overfør blomkålen til en food processor. Tilsett smørmelk, hvitløk, eddik, paprika, det reserverte baconfettet, 1/2 teskje salt og pepper etter smak; puls til det er glatt. Sett til side 1/4 kopp av blomkålpuréen til topping.
- 4Skjær av et tynt lag av toppen på hver potet, og skrap ut innmaten i en bolle, og la en 0,5 cm tykk vegg være igjen. Bland innmaten med den resterende blomkålpuréen, tre fjerdedeler av osten og vårløken, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Fyll potetskallene med potet- og blomkålblandingen, og dryss over resten av osten. Stek til osten smelter og fyllet er gjennomvarmt, ca. 12 minutter. Topp med den reserverte blomkålpuréen, resten av vårløken, baconet og mer paprika.
- 5Fotografert av Kang Kim