Superfylte bakte poteter

Superfylte bakte poteter

oppskrift på super-stuffed baked potatoes fylt med deilige ingredienser. perfekt for en mettende og smakfull hovedrett. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 skiver bacon
  • 4 russetpoteter (ca. 225 gram hver)
  • 1 teskje ekstra jomfrolivolje
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 3 kopper blomkålbuketter (fra omtrent 1 lite hode)
  • 1/3 kopp kulturmelk
  • 1 lite fedd hvitløk, revet
  • 1 teskje hvit eddik
  • 1/8 teskje varm paprika, pluss mer til topping
  • 1/2 kopp revet skarp cheddarost
  • 2 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Stek baconen i en stekepanne over middels varme, snu den til den er sprø. Overfør den til tørkepapir for å renne av, og sett til side 1 spiseskje av fettet. Hakk baconen.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 °C. Gni potetene inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem på et stekebrett og stek i 30 minutter. Stikk noen hull i hver potet med en gaffel og fortsett å steke til de er møre, ytterligere 15 til 20 minutter.
  3. 3I mellomtiden, sett en middels stor kjele med en damperinnsats over 5 cm vann, og kok opp. Tilsett blomkålen, dekk til og damp til den er sprøtt mør, ca. 10 minutter. Overfør blomkålen til en food processor. Tilsett smørmelk, hvitløk, eddik, paprika, det reserverte baconfettet, 1/2 teskje salt og pepper etter smak; puls til det er glatt. Sett til side 1/4 kopp av blomkålpuréen til topping.
  4. 4Skjær av et tynt lag av toppen på hver potet, og skrap ut innmaten i en bolle, og la en 0,5 cm tykk vegg være igjen. Bland innmaten med den resterende blomkålpuréen, tre fjerdedeler av osten og vårløken, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Fyll potetskallene med potet- og blomkålblandingen, og dryss over resten av osten. Stek til osten smelter og fyllet er gjennomvarmt, ca. 12 minutter. Topp med den reserverte blomkålpuréen, resten av vårløken, baconet og mer paprika.
  5. 5Fotografert av Kang Kim