Sprø ørret med visnet vannkresse

Sprø ørret med visnet vannkresse

Lær hvordan du lager crispy ørret med wilted watercress. En smakfull og enkel oppskrift for en lett hovedrett, perfekt for sommer- og høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp gult maisgryn
  • 2. 1 teskje revet sitronskall
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 3/4 teskje grovkvernet pepper
  • 5. 4 benfrie ørretfileter (ca. 570 gram)
  • 6. 1 spiseskje smør
  • 7. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 1 spiseskje sitronsaft
  • 9. 1 bunt vannløk, trimmet
  • 10. Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de første fire ingrediensene i en grunne skål. Fukt ørreten med kaldt vann og dypp den i maismelet, vend den slik at den blir dekket. Smelt smør sammen med 1 spiseskje olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg ørreten med skinnsiden ned i pannen, og stek til belegget er brunt, ca. 3 minutter. Vend ørreten og stek videre til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter. Overfør ørreten til et serveringsfat. Tilsett 1 spiseskje olje og sitronsaft i pannen, og skrap opp de brune bitene. Ha i vannkress og kok til det så vidt begynner å visne, og vend det sammen med stekepannens sauser, ca. 30 sekunder. Krydre med salt og pepper. Legg vannkress oppå ørreten, pynt med sitronbåter, og server.
  2. 22. Bland de første fire ingrediensene i en grunne skål. Fukt ørreten med kaldt vann og dypp den i maismelet, vend den slik at den blir dekket.
  3. 33. Smelt smør sammen med 1 spiseskje olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg ørreten med skinnsiden ned i pannen, og stek til belegget er brunt, ca. 3 minutter. Vend ørreten og stek videre til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter. Overfør ørreten til et serveringsfat.
  4. 44. Tilsett 1 spiseskje olje og sitronsaft i pannen, og skrap opp de brune bitene. Ha i vannkress og kok til det så vidt begynner å visne, og vend det sammen med stekepannens sauser, ca. 30 sekunder. Krydre med salt og pepper. Legg vannkress oppå ørreten, pynt med sitronbåter, og server.