Stekt ørret på panne

Stekt ørret på panne

Lær hvordan du lager perfekt pan-fried trout med denne enkle oppskriften. Rask, sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper brødsmuler
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk oregano
  • En klype knuste rød pepperflak
  • 3 sitroner, saftet, og 1 sitron, revet skall og satt til side
  • Kosher-salt
  • 1/2 kopp Dijon-sennep
  • 4 (ca. 280–340 gram) ørret, benfri, med fjernet mageflette, skylt og tørket, hoder og haler igjen
  • Extra-virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en bred, flat tallerken blandes brødsmuler, hvitløk, persille, oregano, rød pepperflak, sitrusskall av 1 sitron og salt etter smak.
  2. 2I en liten bolle blandes sennep og saften av 1 sitron.
  3. 3Pensle begge sider av ørreten med sennepsblandingen.
  4. 4Vend fisken i de krydrede brødsmulene og trykk godt slik at smulene fester seg til fisken.
  5. 5Forvarm ovnen til 120 grader Celsius.
  6. 6Dekk en stor stekepanne med omtrent 0,5 til 1 centimeter olivenolje og varm opp til middels høy varme.
  7. 7Legg fisken i pannen, med skinnsiden ned, og stek fisken to tredjedeler ferdig, ca. 6 til 7 minutter.
  8. 8Vend forsiktig fisken og stek den andre siden til den er brun og sprø, ca. 2 til 3 minutter.
  9. 9Ta fisken ut av pannen og la den renne av på kjøkkenpapir.
  10. 10Du vil sannsynligvis måtte steke i porsjoner for å gjøre fire fiskestykker.
  11. 11Etter at den første porsjonen er ferdig og har rent av på papir, plasser den på en rist i en varm ovn.
  12. 12Når all fisken er stekt, fjern oljen og eventuelle brune biter fra pannen.
  13. 13Tilsett smør og resten av sitronsaften, og surr det sammen til smøret smelter.
  14. 14Smak til med salt etter behov, og la sausen redusere til omtrent halvparten.
  15. 15Legg fisken på et serveringsfat, hell over smør- og sitronsausen, og server.
  16. 16For en fiskehistorie!