
Stekt ørret på panne
Lær hvordan du lager perfekt pan-fried trout med denne enkle oppskriften. Rask, sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper brødsmuler
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
- 2 spiseskjeer finhakket fersk oregano
- En klype knuste rød pepperflak
- 3 sitroner, saftet, og 1 sitron, revet skall og satt til side
- Kosher-salt
- 1/2 kopp Dijon-sennep
- 4 (ca. 280–340 gram) ørret, benfri, med fjernet mageflette, skylt og tørket, hoder og haler igjen
- Extra-virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en bred, flat tallerken blandes brødsmuler, hvitløk, persille, oregano, rød pepperflak, sitrusskall av 1 sitron og salt etter smak.
- 2I en liten bolle blandes sennep og saften av 1 sitron.
- 3Pensle begge sider av ørreten med sennepsblandingen.
- 4Vend fisken i de krydrede brødsmulene og trykk godt slik at smulene fester seg til fisken.
- 5Forvarm ovnen til 120 grader Celsius.
- 6Dekk en stor stekepanne med omtrent 0,5 til 1 centimeter olivenolje og varm opp til middels høy varme.
- 7Legg fisken i pannen, med skinnsiden ned, og stek fisken to tredjedeler ferdig, ca. 6 til 7 minutter.
- 8Vend forsiktig fisken og stek den andre siden til den er brun og sprø, ca. 2 til 3 minutter.
- 9Ta fisken ut av pannen og la den renne av på kjøkkenpapir.
- 10Du vil sannsynligvis måtte steke i porsjoner for å gjøre fire fiskestykker.
- 11Etter at den første porsjonen er ferdig og har rent av på papir, plasser den på en rist i en varm ovn.
- 12Når all fisken er stekt, fjern oljen og eventuelle brune biter fra pannen.
- 13Tilsett smør og resten av sitronsaften, og surr det sammen til smøret smelter.
- 14Smak til med salt etter behov, og la sausen redusere til omtrent halvparten.
- 15Legg fisken på et serveringsfat, hell over smør- og sitronsausen, og server.
- 16For en fiskehistorie!





