Kjøkkenfest med sjømat

Kjøkkenfest med sjømat

lær hvordan du lager en klassisk kitchen clambake med friske skalldyr og deilige tilbehør. perfekt for sommerfesten eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund kielbasa
  • 2. 3 kopper hakket gul løk (2 store løk)
  • 3. 2 kopper hakket purre, godt vasket (2 purre, bare de hvite delene)
  • 4. 1/4 kopp god olivenolje
  • 5. 1 1/2 pund småpoteter (røde eller hvite)
  • 6. 1 spiseskje kosher-salt
  • 7. 1/2 spiseskje nykvernet pepper
  • 8. 24 småkamskjell, børstet
  • 9. 1 pund dampskjell, børstet
  • 10. 2 pund blåskjell, renset og børstet
  • 11. 1 1/2 pund store (16 til 20 per kilo) reker, med skall
  • 12. 3 hummer (1 1/2 pund hver)
  • 13. 1 flaske på 750 ml god tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær kielbasa-diagonalt i 2,5 cm tykke skiver. Sett til side. Surr løk og purre i olivenolje i en tykkbunnet gryte på 16–20 liter på middels varme i 15 minutter, til løken begynner å bli brun.
  2. 22. Legg ingrediensene oppå løken i gryten i denne rekkefølgen: først potetene, salt og pepper, deretter kielbasa, småkamskjell, dampkamskjell, blåskjell, reker og hummer. Hell i hvitvinen. Dekk gryten godt til og kok på middels høy varme til damp begynner å slippe ut fra lokket, ca. 15 minutter. Senk varmen til middels og kok ytterligere 15 minutter. Skal være ferdig. Sjekk at potetene er møre, at hummeren er kokt, og at blåskjell og blåskjell er åpne.
  3. 33. Ta hummeren ut på et skjærebrett, del den opp og knekk klørne. Bruk store hullsleiver til å løfte sjømat, poteter og pølser over i en stor bolle, og legg hummeren oppå. Smak til kraften i gryten og server umiddelbart i krus sammen med clamstekken.
  4. 44. Fotograf: Johnny Miller