Skott på is

Skott på is

lær hvordan du lager en perfekt scotch on the rocks med vår enkle oppskrift. ideell for whisky-elskere som ønsker en enkel, elegant drink.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1. 6 store egg, romtemperatur
  • 2. Koshersalt
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. Nykvernet pepper
  • 5. 1 kopp brødsmuler
  • 6. Vegetabilsk olje til steking
  • 7. 4 store kjeks, delt og varmet
  • 8. 1 teskje ekstra jomfrolivolje
  • 9. 225 gram fersk frokostpølse, uten svor
  • 10. 2 teskjeer hakket fersk timian
  • 11. 1 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 12. 1/2 kopp kremfløte
  • 13. 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 14. Koshersalt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered eggene: Kok opp en stor kjele med vann over middels høy varme. Tilsett 4 egg og la dem småkoke i 5 minutter for veldig rennende plommer, eller 6 minutter for plommer som er lett stivnet rundt kantene. Overfør eggene til en bolle med isvann ved hjelp av en hullsleiv; la dem renne av, skrell forsiktig og tørk dem forsiktig. Krydre med salt.
  2. 22. Legg melet i en flat skål og krydre med salt og pepper. Ha brødsmulene i en annen skål; krydre med salt og pepper. Visp de resterende 2 eggene i en tredje skål; krydre med salt og pepper. Dypp forsiktig ett og ett egg i melet, rull deretter i de vispede eggene, la overflødig renne av, og rull i brødsmulene. Rull igjen i de vispede eggene og deretter i brødsmulene. Legg eggene på en tallerken med bakepapir; sett dem i kjøleskapet mens du lager sausen. Sett til side 2 ss av det krydrede melet.
  3. 33. Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en middels stor stekepanne over middels varme. Smuldre pølsen i pannen og la den koke, og del den opp med en tresleiv, til den er brunet, i 3 til 4 minutter. Tilsett timian og de reserverte 2 ss krydret mel, og la det koke under omrøring i 1 minutt. Rør inn kyllingkraft og fløte, og la det småkoke. La det koke, og rør av og til, til sausen tykner, i 4 til 5 minutter. Rør inn persillen og krydre med salt og pepper. Tilsett mer fløte eller vann hvis sausen er for tykk. Hold den varm.
  4. 44. Friter eggene: Varm opp ca. 5 cm vegetabilsk olje i en middels stor kjele over middels varme til en frityrtermometer viser 190 grader Celsius. Bruk en hullsleiv og senk forsiktig de panerte eggene ned i den varme oljen, og stek under omrøring til de er gyldenbrune, ca. 2 minutter. La dem renne av på tørkepapir.
  5. 55. Server sausen og de friterte eggene på kjeksene.
  6. 66. Fotograf: James Wojcik