Pasta gratinert med fire oster og ovnsbakte tomater

Pasta gratinert med fire oster og ovnsbakte tomater

oppskrift på deilig pasta gratin med fire oster og ovnsbakte tomater. enkel, smakfull og perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 ss smør
  • 2. 1/2 kopp finhakket sjalottløk
  • 3. 1/2 pund shiitake- eller andre ville sopp, tynne skiver
  • 4. Salt og pepper etter smak
  • 5. 1/2 ts tørket timian, smuldret
  • 6. 1/2 ts tørket rosmarin, smuldret
  • 7. 2 ss hakkede friske gressløk eller finhakket persille
  • 8. 6 ss smør
  • 9. 3 ss mel
  • 10. 2 kopper varm melk
  • 11. 115 g revet italiensk fontinaost
  • 12. 115 g revet mozzarellaost
  • 13. 115 g smuldret gorgonzolaost
  • 14. 1 kopp ferskrevet parmesanost
  • 15. Nykvernet muskatnøtt etter smak
  • 16. Salt og pepper etter smak
  • 17. 12 ovnsbakte tomater
  • 18. 340–450 g mediumstore pastaskjell, kokt og avrent i henhold til pakkens anvisninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en stekepanne smelter du 3 spiseskjeer smør. Tilsett sjalottløk og la det koke, rør av og til, i 3 minutter eller til det er mykt.
  3. 3Tilsett sopp, salt og pepper, timian og rosmarin. La det koke, rør av og til, i ytterligere 2 minutter eller til soppen er lett gyllen.
  4. 4Overfør blandingen til en bolle og rør inn gressløk eller persille, og sett til side.
  5. 5Nå lager du sausen.
  6. 6I en kjele som står over moderat lav varme, smelter du smør.
  7. 7Tilsett melet og kok opp blandingen under visping i 3 minutter.
  8. 8Hell i melk, og la blandingen småkoke under visping til den begynner å tykne, ca. 5 minutter, eller til den er lett tykk.
  9. 9Ta kjelen av varmen og rør inn fontina, mozzarella og gorgonzola, samt 2/3 kopp av parmesanosten, litt etter litt, til det er godt blandet.
  10. 10Smak til med salt og pepper.
  11. 11For å montere gratengen:
  12. 12I en stor bolle blander du pastaen med soppsausen.
  13. 13Tilsett 3/4 av sausen og rør forsiktig for å blande.
  14. 14Bruk de resterende 3 spiseskjeene smør til å smøre en gratineringform på 2 til 3 liter.
  15. 15Legg pastaen i formen og lag diagonale rader med tomatene.
  16. 16Fordel resten av sausen jevnt over.
  17. 17Sett i ovnen og stek i 25 minutter, eller til den bobler og er gyllen.