
Vindu- og glassmalerikrans-kjeks
oppskrift på stained glass wreath cookies, perfekte til jul. lær hvordan du lager fargerike og festlige småkaker med glassaktig utseende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 tube med 16 unser sukkerkake-deig
- 2. 1 pose assorterte runde harde godterier (anbefalt: Lifesavers)
- 3. 1 liten tube med hvit dekorasjonsglasur
- 4. 1 pakke sølvdragees
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: 24 stykker med snor eller bånd på 8 tommer (ca. 20 cm).
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg to bakeplater med silikonmatte.
- 44. Skjær deigen i skiver på ¼ tomme (ca. 0,6 cm) og legg dem på de forberedte bakeplatene med 1 tomme (ca. 2,5 cm) mellomrom.
- 55. Trykk en rund utstikker på 1 tomme (ca. 2,5 cm) i midten av hver kokie. Fjern den lille sirkelen av deig og erstatt den med et rundt hardt godteri.
- 66. Stek i ovnen i 8 til 10 minutter.
- 77. Ta ut av ovnen. Mens de fortsatt er varme, lag et hull øverst i hver kokie med et stort sugerør. Plasser bakeplaten på avkjølingsristen og la dem avkjøle helt.
- 88. Når kokiene er helt avkjølte, bruk dekorasjonsglasur og plasser jevnt seks små glasurdots rundt kantene på hver kokie. Trykk forsiktig inn de sølvfargede drageene i glasuren. La glasuren stivne.
- 99. Tre 8-tommers båndet gjennom hullet øverst og knyt endene sammen.
- 1010. Gjenta med de resterende kokiene.
- 1111. Du kan spise kokiene dine eller henge dem opp som pynt på juletreet eller i et vindu.





