Fersk eggepasta

Fersk eggepasta

Lær hvordan du lager fersk eggpasta hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper hvetemel, pluss mer til utkjevling og utbaking
  • 2. En klype kosher salt
  • 3. 2 store egg, pisket
  • 4. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg melet og saltet i en food processor og puls kort for å blande det. Bland eggene, olivenoljen og 1/4 kopp kaldt vann i et målebeger med spout. Med maskinen i gang, hell de våte ingrediensene i melet og kjør til deigen begynner å danne en ball på kniven. Hvis deigen fortsatt er for smulete, tilsett mer vann, en teskje om gangen, til deigen former en ball. Kjør maskinen for å elte og jevne ut deigen, ca. 20 sekunder.
  2. 22. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den et par ganger for å få en jevn ball. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30 minutter, eller i kjøleskapet over natten (ta den ut og la den komme til romtemperatur før utbaking, hvis den er kjølt).
  3. 33. For å kjevle ut deigen: Del deigen i 4 deler. Hold delene dekket til du skal bruke dem. Form én del av deigen til en grov rektangelform. Kjevle og strekk den så tynn som mulig; den bør måle omtrent 25 x 30 cm. Hold deigen godt melet, og rull den inn fra to motsatte sider, som en jell-roll. Kutt deigen i 1/2-tommers intervaller og rull ut hver del til separate strenger. Form pastaen til løse reder og legg dem på en melet bakeplate. Gjenta med de resterende delene av deigen.