Dobbelstekte pommes frites

Dobbelstekte pommes frites

Lær hvordan du lager perfekt double-fried french fries hjemme. En enkel oppskrift for sprø og smakfulle pommes frites, ideell for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store russetpoteter (ca. 900 gram)
  • 2. Rapsolje til dypsteking (ca. 2 liter)
  • 3. Fin sjøsalt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor bolle med kaldt vann. Skrell potetene. Skjær dem i skiver på ca. 1/3 tomme tykkelse, og legg deretter skivene oppå hverandre og skjær dem i staver på ca. 1/3 tomme tykkelse. Legg potetstavene i vannet etter hvert som du skjærer dem. La dem ligge i bløt i minst 30 minutter og opptil 24 timer. (Dette vil bidra til å fjerne overflødig stivelse fra potetene og forhindre oksidering.)
  2. 22. Fyll en kraftig gryte med 4 cm rapsolje; monter et dypfriteringstermometer og varm opp oljen over middels varme til termometeret viser 160 grader Celsius. Sil potetene og tørk dem godt for å fjerne overflødig vann.
  3. 33. Legg 2 neve poteter i den varme oljen. (Det skal være minst 2,5 cm olje over potetene.) Forparfriter potetene til de er lysebrune, i 5 til 7 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv, rist forsiktig av overflødig olje, og la dem renne av på en rist. Gjenta til alle potetene er forparfriterte.
  4. 44. Øk temperaturen på oljen til 175 grader Celsius. Friter potetene igjen, 2 never om gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv, rist av overflødig olje, og krydre lett med salt og pepper. Gjenta til alle potetene er ferdigfriterte.
  5. 55. Fotograf: Ryan Dausch