
Dobbelstekte pommes frites
Lær hvordan du lager perfekt double-fried french fries hjemme. En enkel oppskrift for sprø og smakfulle pommes frites, ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store russetpoteter (ca. 900 gram)
- 2. Rapsolje til dypsteking (ca. 2 liter)
- 3. Fin sjøsalt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Fyll en stor bolle med kaldt vann. Skrell potetene. Skjær dem i skiver på ca. 1/3 tomme tykkelse, og legg deretter skivene oppå hverandre og skjær dem i staver på ca. 1/3 tomme tykkelse. Legg potetstavene i vannet etter hvert som du skjærer dem. La dem ligge i bløt i minst 30 minutter og opptil 24 timer. (Dette vil bidra til å fjerne overflødig stivelse fra potetene og forhindre oksidering.)
- 22. Fyll en kraftig gryte med 4 cm rapsolje; monter et dypfriteringstermometer og varm opp oljen over middels varme til termometeret viser 160 grader Celsius. Sil potetene og tørk dem godt for å fjerne overflødig vann.
- 33. Legg 2 neve poteter i den varme oljen. (Det skal være minst 2,5 cm olje over potetene.) Forparfriter potetene til de er lysebrune, i 5 til 7 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv, rist forsiktig av overflødig olje, og la dem renne av på en rist. Gjenta til alle potetene er forparfriterte.
- 44. Øk temperaturen på oljen til 175 grader Celsius. Friter potetene igjen, 2 never om gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv, rist av overflødig olje, og krydre lett med salt og pepper. Gjenta til alle potetene er ferdigfriterte.
- 55. Fotograf: Ryan Dausch





