
Skirtstek med ancho-løksaus
oppskrift på skirt steak servert med en smakfull ancho- og løksaus. enkel å lage, perfekt for kjøttelskere. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 ½ til 3 pund skirt steak
- 2. 2 spiseskjeer smør
- 3. 1 stor søt løk, veldig tynt skivet
- 4. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 5. 1 spiseskje tomatpuré
- 6. 2 tørkede ancho-chili, frøet og stilket
- 7. 1 ½ kopper kyllingkraft
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. Extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Ta biffene ut av kjøleskapet for å la dem bli romtempererte.
- 33. Varm opp en middels stor stekepanne på middels varme, og tilsett smør. Når smøret har smeltet, tilsett løkene og kok dem til karamellfarge, ca. 20 minutter. Rør inn Worcestershire-saus og tomatpuré. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
- 44. Legg ancho-chili i en liten saus og kjele med buljongen, og kok opp over middels varme. Skru av varmen og la chiliene trekke i 5 minutter. Alternativt kan du legge ancho-chili og buljong i en mikrobølgeovnsikker bolle, dekket med plastfolie, og koke i mikrobølgeovnen i 2 til 3 minutter.
- 55. Varm opp en grillpanne eller grill til høy varme.
- 66. Ha ancho-chili og løk i en food processor. Kjør maskinen og smak til med salt og pepper.
- 77. Krydre kjøttet med salt og pepper etter smak, og drypp over litt ekstra virgin olivenolje. Grill det over høy varme i 5 til 6 minutter totalt, og snu én gang, for medium rå. Ta biffen av grillen og la den hvile på et skjærebrett i 5 minutter. Skjær biffen i tynne skiver og legg dem på et serveringsfat. Server med rikelig med steak saus over.





