Grillede steker av kveite på en seng av ruccola med tomatsalat og gremolata

Grillede steker av kveite på en seng av ruccola med tomatsalat og gremolata

Oppdag en deilig oppskrift på grillet kveitebiffer servert på rucculabed, med frisk tomatsalat og smakfull gremolata. Perfekt for sommerens middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 3 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 3. 6 (225 gram) halibutsteiker
  • 4. Rikelig klype havsalt
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 3 bunt frisk ruccula, stilket, vasket og tørket
  • 7. 4 1/2 store modne sommertomater, frøet og hakket
  • 8. 1/3 kopp hakkede ferske basilikumblader
  • 9. 6 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 10. 3 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 11. 3/4 teskje havsalt
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 3 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
  • 14. 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 15. 1 1/2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 16. Rikelig klype havsalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag tomatsalaten: Bland alle ingrediensene i en stor bolle og sett til side.
  2. 22. Lag gremolataen: Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Sett til side.
  3. 33. Lag breifileten: Hell olivenolje og sitronsaft i en stor ildfast form (eller bruk en ziplock-pose). Skyll fisken og tørk den godt, krydre med salt og pepper. Legg fisken i formen eller posen, og vend den en gang for å dekke den med marinaden. La fisken marinere i 10 minutter ved romtemperatur.
  4. 44. Fordel den rene ruccolaen på et rundt eller ovalt fat med diameter på 19 tommer. Grill breifileten over middels varm kull i 5 til 6 minutter på hver side, til kjøttet er ugjennomsiktig helt til midten. Når fisken er ferdiggrillet, fjern den umiddelbart og legg den på ruccolafatet. Topp med tomatsalaten, og strø gremolataen over tomatene. Server umiddelbart.